Весић: Поднећемо кривичну пријаву да се истражи корупција током градње Моста на Ади

МЕДИЈИ БЛИСКИ ВЛАСТИ ОБЈАВИЛИ ДА ЈЕ `МЕТА` - ДРАГАН ЂИЛАС

* Заменик градоначелника Београда Горан ВЕСИЋ: „Шокирани смо да је очигледно неко у Грчкој правио уговоре где је своју провизију везивао за добијање посла у Београду и јасно је да је у питању корупција

* Према његовим речима, прављен је анекс уговора између извођача и Града Београда по коме је извођач добио више од 14 милиона евра, од чега преко девет милиона само зато што је Мост на Ади пустио у новогодишњој ноћи, 31. децембра 2011. године. Да би тадашњи градоначелник Драган Ђилас тиме почео предизборну кампању 2012.

___________________________________________________________

       ЗАМЕНИК градоначелника Београда Горан Весић изјавио је данас да ће главни град Србије следеће недеље поднети кривичну пријаву против НН лица како би тужилаштво испитало ко је умешан у наводну корупцију током изградње Моста на Ади.

       Медији блиски властима објавили су наводе о корупцији приликом изградње Моста на Ади у коју је, према њиховим тврдњама, умешан председник Странке слободе и правде (ССП) Драган Ђилас.

       „Град Београд није имао сазнања о томе. Шокирани смо да је очигледно неко у Грчкој правио уговоре где је своју провизију везивао за добијање посла у Београду и јасно је да је у питању корупција", рекао је Весић у саопштењу објављеном на порталу Српске напредне странке (СНС).

       Весић је казао да ће пријава бити поднета како би се испитали наводи о корупционашким уговорима и утврдило ко је све био умешан у корупцију око Моста на Ади.

       Навео је да је прављен анекс уговора између извођача и Града Београда и да је извођач добио више од 14 милиона евра, од чега преко девет милиона само зато што је Мост на Ади пустио у новогодишњој ноћи, 31. децембра 2011. године.

       То је урађено, тврди Весић, како би тадашњи градоначелник Драган Ђилас тиме почео своју предизборну кампању за изборе 2012. године и оценио да је то равно скандалу.

       „За то смо знали, али до сада нисмо имали сазнања о томе да су компаније у Грчкој, очигледно у власништву лица из Србије, добијале провизије за то што се овде градио Мост на Ади", казао је Весић.

       Додао је да се нада да ће тужилаштво, уз међународну правну помоћ Грчке и других земаља, испитати о чему се ради и да ће "коначно људи који су узимали провизију на тада најскупљем пројекту у Београду и Драган Ђилас, који је за то одговоран, коначно одговарати".

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари