УНС: Све је тачно што смо објавили о фирми супруге директора БИА

ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ НА `МЕДИЈСКИМ КОНКУРСИМА` БИТИ У ИГРИ 1,7 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

* „Тачно је да су у Крушевцу пројекти фирме Ирене Гашић добили укупно 1,9 милиона динара за медијске садржаје на истоименом порталу и крушевачкој Телевизији Плус. Тачно је и да на интернету није могуће наћи портал ADD production, који не постоји ни у Регистру медија

_____________________________________________________________________

       УДРУЖЕЊЕ новинара Србије (УНС) саопштило је да су све информације које је УНС објавио у уторак у тексту под насловом "Фирми супруге директора БИА скоро 40 хиљада евра за медијске пројекте ове године" - тачне и лако проверљиве.

       У саопшењу се додаје да је Телевизија Плус, у власништву сина директора Безбедносно-информативне агенције, покушала да демантује тај текст и оптужила удружење и телевизију Н1, која је пренела информације УНС-а, да су изнели "класичне неистине" на рачун фирме власникове мајке.

       „Тачно је да су у Крушевцу пројекти фирме Ирене Гашић добили укупно 1,9 милиона динара за медијске садржаје на истоименом порталу и крушевачкој Телевизији Плус. Тачно је и да на интернету није могуће наћи портал ADD production, који не постоји ни у Регистру медија“, навео је УНС.

       Додају да Телевизија Плус сада тврди да је тај портал регистрован, али да се чак и из прилога те телевизије, која покушава да демантује УНС, види да је реч о другом порталу tvplus.rs, чији је издавач ADD production.

       "Главни уредник тог сајта је син Братислава и Ирене Гашић - Владан", наглашава УНС и подсећа да у Закону о јавном информисању и медијима пише да новинар није одговоран за информацију која је садржана у документу органа јавне власти и за коју постоји оправдани интерес јавности, што је управо случај са решењем о суфинансирању медијских пројеката у Крушевцу.

       У саопшењу се истиче да објављивање информација о добитницима новца на медијским конкурсима ове године има посебан значај, с обзиром на то да је за 143 расписана конкурса на републичком, покрајинском и локалном нивоу опредељено укупно 1,7 милијарди динара.

       

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари