У Београду ухапшени бивши посланици Срђан Ного и Зоран Радојичић

НОГОВ АДВОКАТ МАРКО ПУШИЦА: МОЖДА ЗБОГ НАЈАВЕ ПЕЈНТБОЛ ПУШКЕ ИСПРЕД СКУПШТИНЕ

Зоран Радојичић и Срђан Ного

* ССП затражила хитно пуштање на слободу обојице, наводећи да је оптужба за «позивање на насилну промену уставног уређења» неоснована и бесмислена

_________________________________________________________________________

       БИВШИ народни посланици Срђан Ного и Зоран Радојичић ухапшени су раније данас у Сарајевској улици, због кривичног дела «позивање на насилну промену уставног уређења».

       Ногов адвокат Марко Пушица рекао је да верује да је његов клијент ухапшен јер је најављивао употребу пејнтбол пушке испред парламента.

       СТРАНКА слободе и правде (ССП) затражила је хитно пуштање на слободу бивших посланика Срђана Нога и Зорана Радојичића који су раније данас ухапшени у Београду због кривичног дела «позивање на насилну промену уставног уређења».

       Наводећи да су те оптужбе "неосноване и бесмислене", из ССП су оценили да се од Нога "суштински разликују и у идеологији и у начину борбе за промене у Србије", али и додали да "никада нису и никада неће ћутати пред рушењем правног поретка које сваки дан спроводе Александар Вучић и његови јуришници".

       "Позивамо све праве опозиционе политичке странке и покрете, све слободоумне грађане Србије, да мирним и ненасилним средствима заједнички пружимо отпор недемократском режиму Александра Вучића и што пре га приморамо на слободне изборе после којих ће отићи тамо где му је и место - на сметлиште историје", стоји у саопштењу.     

       Ногу је данас престао посланички имунитет, будући да је потврђен мандат посланика у новом сазиву.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари