Теленор Србија због непоштене тржишне утакмице тужио Јунајтед групу

ТВРДИ ДА ЈУНАЈТЕД ГРУПА И СББ ИМАЈУ ВЕЋИНСКИ ПОЛОЖАЈ НА ТРЖИШТУ

* У тужби навео да та групација компанија, почев од 25. јануара 2021. године, "спроводи неистиниту и интензивну медијску кампању користећи медије у свом власништву Н1 и Нова С", у настојању да спрече или отежају улазак Теленора као новог конкурента на тржишту дистрибуције медијског садржаја

____________________________________________________

       КОМПАНИЈА Теленор Србија саопштила је да је у Србији поднела тужбу због непоштене тржишне утакмице против Српске кабловске мреже (СББ) Београд, Адрија њуза Луксембург и Адрија њуза Београд, као повезаних фирми Јунајтед групе са седиштем у Холандији.

       У саопштењу је наведено да та групација компанија, почев од 25. јануара 2021. године, "спроводи неистиниту и интензивну медијску кампању користећи медије у свом власништву Н1 и Нова С", чиме, по оцени Теленора, настоје да спрече или отежају улазак те комапније као новог конкурента на тржишту дистрибуције медијског садржаја.

       Теленор је навео да Јунајтед група и СББ имају већински положај на тржишту дистрибуције медијских садржаја од 46,1 одсто, док Теленор тек треба да уђе на то тржиште, и то пошто надлежни органи Србије "независно, стручно и непристрасно донесу одлуку".

       По оцени Теленора, уговори које је потписао о закупу Телекомове инфраструктуре, у потпуности су у складу са законима Србије и у њима нема назнака нарушавања конкурентности или медијског плурализма у Србији.

       Теленор Србија тврди да је досад "два пута безуспешно тражио од Јунајтед групе понуду за дистрибуцију канала" који су у власништву те групације или чијим правима она располаже, јер је намера Теленора да у будућој понуди има што шири могући избор канала, укључујући Нова С, Н1, Спорт клуб и остале.

       "Као и претходна тужба коју је компанија Теленор Србије поднела за надокнаду штете, и тужба за нелојалну конкуренцију усмерена је против компанија које су креатори медијске кампање", навео је у саопштењу Теленор.

       Та фирма је додала да тужбом за нелојалну конкуренцију захтева да се фирмама у власништву Јунајтед групе такво деловање онемогући "јер се њиме крше законске норме и добри пословни обичаји".

       Теленор је најавио да ће накнадно навести висину штете коју је, како је навео, претрпео због нелојалне тржишне утакмице.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари