Србија се придружила рестриктивним мерама ЕУ против Мјанмара

У СЈАЈНОМ ЈЕ РЕГИОНАЛНОМ ДРУШТВУ – СА ЦРНОМ ГОРОМ, С. МАКЕДОНИЈОМ И АЛБАНИЈОМ

       СРБИЈА се придружила недавним рестриктивним мерама ЕУ против Мјанмара, али не и оним против Ирана и одговорних за угрожавање суверенитета и територијалног интегритета Украјине.

       На сајту ЕУ објављено је да су се одлуци Европског савета од 21. фебруара, којом су санкцијама против Мјанмара подвргнуте још 22 особе и четири ентитета, придружиле Србија, Црна Гора, Северна Македонија, Албанија, БиХ, као и Исланд, Лихтенштајн, Норвешка, Украјина, Молдавија и Јерменија.

       Одлуци Европског савета од 11. априла, којом су проширене и за 12 месеци продужене рестриктивне мере против појединаца и ентитета у вези са ситуацијом у Ирану, придужиле су се Црна Гора, Северна Македонија и Албанија, као и Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Украјина.

       Кад је реч о рестриктивним мерама које ЕУ уводи због подривања или угрожавања територијалног интегритета, суверенитета и независности Украјине, одлуци Европског савета од 21. априла, којом су две особе додате на листу санкција, придужиле су се Црна Гора, Северна Македонија, Албанија и БиХ, као и Исланд, Лихтенштајн, Норвешка и Украјина.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари