Србија се накнадно прикључила „америчкој изјави“ о Авганистану

ЊОМЕ СЕ, ПОРЕД ОСТАЛОГ, ТРАЖИ ДА ПРИЛИКУ ДА НАПУСТЕ ЗЕМЉУ МОРАЈУ ИМАТИ СВИ КОЈИ ТО ЖЕЛЕ

* У тексту изјаве пише и ово: „Особе на позицијама моћи и власти широм Авганистана сносе одговорност за заштиту људских живота и имовине и за моментално успостављање безбедног окружења и грађанског поретка

* ФАКТИ: Ево, „моментално успостављање“ траже они који су за то имали на располагању 20 година! Они који су себи силом обезбедили диктаторска и окупаторска права! Права је штета што Србија овакве америчке трикове још увек не може да одбије без наношења штете себи и својим интересима!

__________________________________________________

       СРБИЈА се придружила земљама које су потписале заједничку изјаву о мирном напуштању Авганистана, иницирану од САД.

       Србија и Босна и Херцеговина су биле једине државе Западног Балкана које нису биле међу потписницима 15. августа, када је тај документ објављен на сајту америчког Стејт департмента.

       На сајту су сада наведене државе које су потписале изјаву закључно са 18. августом.

       Изјави се до јуче придружило више од 110 држава из целог света, а међу њима и даље нема Босне и Херцеговине.

       Документом Стејт департмента све стране у Авганистану се позивају да поштују и да омогуће безбедан и организован одлазак страних држављана и Авганистанаца који желе да напусте земљу.

       „Особе на позицијама моћи и власти широм Авганистана сносе одговорност за заштиту људских живота и имовине и за моментално успостављање безбедног окружења и грађанског поретка", наводи се у изјави.

       У документу пише и да Авганистанцима и страним држављанима који желе да напусте земљу то мора бити дозвољено, да путеви, аеродроми и гранични прелази морају да остану отворени и да мир мора бити очуван.

       „Људи у Авганистану заслужују да живе безбедно и достојанствено. Ми у међународној заједници спремни смо да им помогнемо", додаје се у заједничкој изјави.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари