Шормаз: Интерес је Србије да уведе санкције Русији

ТВРДИ ДА СУ У ДЕМОНСТРАЦИЈАМА 2020. УЧЕСТВОВАЛИ И „НЕКИ РУСИ“

Драган Шормаз

* ФАКТИ: Ух, шта ће владајућа Српска напредна странка са оваквом и оволиком памећу? Добро је што ни средњошколцима не треба посебно објашњавати из чијег трбуха Шормаз збори...

       ЧЛАН Главног одбора Српска напредне странке (СНС) Драгана Шормаз изјавио је да су у демонстрацијама у лето 2020. у Београду, "учествовали и неки Руси, припадници 'Вагнера'", наводећи да је "то чињеница, јер смо их хапсили".

       Он је за лист Данас, рекао да му то говори да је "велики број дипломата у руској амбасади укључен у деловање против интереса Србије", као и да "наше службе о томе имају податке и лако би било реаговати и по том питању".

       Групу "Вагнер", која је приватна војна компанија, односно паравојна формација, Европска унија је 13. децембра 2021. ставила на листу санкција.

       Према Шормазовим речима, интерес је Србије да се уведу санкције Русији.

       "Србија мора да буде део савременог, слободног, демократског, технолошки напредног Евероатланског света. Све остало је лаж и обмана. Грађани ће разумети", рекао је Шормаз, додајући да се бира "између нашег места у Европи и азијске деспотије у којој доминирају заосталост и сиромаштво".

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари