СНС Раковице: Небојша Стефановић се одродио и од странке и од грађана

ОПШТИНСКИ ОДБОР СТРАНКЕ ЈЕДНОГЛАСНО СТАО ИЗА ПРЕДЛОГА ЗА СМЕНУ ШЕФА БЕОГРАДСКОГ ГО

* Раковички Општински одбор СНС саопштио да дели оцену чланства да председник Градског одбора СНС Београд Небојша Стефановић већ дуже време не обавља добро своју страначку функцију и да је услед бројних афера, а пре свега афере прислушкивања, угрожена безбедности председника Александра Вучића и чланова његове породице

______________________________________________________

       ОПШТИНСКИ одбор Српске напредне странке (СНС) Раковица саопштио је да је једногласно гласао за смену председника Градског одбора Небојше Стефановића и комплетног руководства Градског одбора СНС Београд.

       Након што су сви раковички месни одбори одржали састанке на којима је консултовано целокупно чланство, једногласно је подржан став да је неопходна смена председника Градског одбора СНС Београд, наводи се у саопштењу.

       Општински одбор дели, како се додаје, оцену чланства да председник Градског одбора СНС Београд Небојша Стефановић већ дуже време не обавља добро своју страначку функцију и да је услед бројних афера, а пре свега афере прислушкивања, угрожена безбедности председника Александра Вучића и чланова његове породице.

       „Општински одбор СНС Раковица дубоко је разочаран и лошим радом Небојше Стефановића на месту председника Градског одбора СНС Београд. Стефановићу, између осталог, чланство замера запостављање рада на терену, изостављање разговора са чланством, лошу комуникацију са грађанима и неиспуњавање датих обећања'', додаје се у саопштењу.

       Општински одбор СНС Раковица сматра да у нови изборни циклус Српска напредна странка у Београду мора да уђе са новим људима који ће бити много више посвећени раду на терену, комуникацији са чланством, али пре свега раду са грађанима.

       „Људи који су се одродили од странке и од грађана више не могу водити нашу странку у нове победе'', наводе раковички напредњаци, преноси Танјуг.

       Због свега наведеног, како додају, Општински одбор СНС Раковица покренуо је, у складу са Статутом странке, смену Небојше Стефановића са места председника Градског одбора СНС Београд као и целокупног руководства Градског одбора.

Ђукановић: За смену сам комплетног градског

одбора СНС Београд, нарочито Стефановића

       ЧЛАН Председништва и Главног одбора Српске напредне странке (СНС) Владимир Ђукановић објавио је да се залаже за смену комплетног градског одбора СНС-а Београд, посебно за смењивање његовог председника Небојше Стефановића.

       „Пошто нисам члан Општинског одбора СНС Вождовац, као што нисам ни члан градског одбора СНС Београд, али сам члан Председништва и Главног одбора странке, и уједно сам народни посланик у Скупштини Србије, имам потребу као неко ко воли своју странку и који је у првих 50 њених оснивача, јавно да се изјасним да сам апсолутно за смену комплетног градског одбора СНС Београд, са посебним акцентом да сам за смену председника градског одбора СНС Београд”, навео је Ђукановић на Фејсбуку, а пренео  Танјуг.

Хоће ли Стефановића наследити Шапић?

       ПРЕМА нашим незваничним сазнањима, разматра се могућност да Александар Вучић Александру Шапићу додели функцију потпредседника СНС, задуженог за Београд, а он ће бити и кандидат за градоначелника.

       Сценарио о којем се спекулише гласи: уколико Стефановић буде деградиран или, чак, искључен из странке, могуће је да ће формирати нову политичку опцију.

       Такав процес подразумевао би најпре издвајање, односно формирање посланичког клуба у садашњем сазиву Народне скупштине и Градске скупштине у Београду.

       Сви општински и градски одбори СНС-а добили су наређење са највишег врха партије да се изјасне о раду функционера, укључујући Стефановића.

       Како прецизира један од наших саговорника, рок за такво изјашњавање је „крај наредне седмице, а записници са одржаних седница на ту тему морају да буду достављени Извршном одбору странке“.

       (Бета) 

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари