Шешељ: Министарку Михајловић истерати из Владе и послати у затвор због криминалних афера

ЗАТРАЖИО ДА ВЛАДА СРБИЈЕ – КАД ЈЕ ВЕЋ ОСУДИЛА ИЗБОРЕ У БЕЛОРУСИЈИ – ОСУДИ ПРЕВАРЕ НА ИЗБОРИМА У САД

* Поводом одласка Тачија и Весељија у Хаг рекао: Бићепуштени на слободу попут Харадинаја и Љимаја. Они су миљеници Запада и то је политичка ујидурма

____________________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ затражио је од Владе Србије да донесе декларацију којом би осудила, како тврди, фалсификовање гласова на председничким изборима у САД, у корист кандидата демократа Џозефа Бајдена.

       "Посебно у федералним државама Мичиген и Висконсин. Свет се могао уверити како убацују лопатама гласачке листиће са заокруженим Бајденовим именом", казао је Шешељ на конференцији за новинаре у централи странке.

       Рекао је да Влада Србије треба да поступи принципијелно и да, након што је потписала декларацију о осуди избора у Белорусији, које он сматра легалним, сада треба да осуди "флагрантно кршење воље грађана САД".

       Додао је да Влада Србије декларацијом треба да подржи Бајденовог противкандидата, републиканца и актуелног председника САД Доналда Трампа.

       Говорећи о унутрашњој политици Србије, Шешељ је нагласио да из Владе треба да буде избачена министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић и да она због, како он тврди, криминалних афера треба да буде у затвору.

       "Сада се осилила па је кренула ђоном да избацује директоре јавних предузећа (директора Србијегаса Душана Бајатовића). Ако јој се не стане на пут, на крају ће кренути у освајање позиције премијерке Србије уз помоћ Запада", оценио је Шешељ.

       Шешељ је упозорио председника Србије Александра Вучића да ће његова улога бити сведена на церемонијалну уколико не спречи Зорану Михајловић.

       Коментаришући вест о подизању оптужнице против косовских политичара и ветерана ОВК Кадрија Весељија и Хашима Тачија пред Специјализованим судом за ратне злочине ОВК, Шешељ је рекао да сумња у озбиљност тог суда и да ће они бити пуштени на слободу попут бившег косовског премијера Рамуша Харадинаја и Фатмира Љимаја.

       "Они су миљеници Запада и то је политичка ујдурма", казао је Шешељ.

       (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари