Брнабић: Пич је фер и објективан човек - Србија не може имати бољег саговорника у Британији

ПРЕДСЕДНИЦА ВЛАДЕ СРБИЈЕ У ДВОДНЕВНОЈ ПОСЕТИ  ЛОНДОНУ – ИМАЋЕ И РАДНУ ВЕЧЕРУ У ДОМУ ЛОРДОВА

Већ разговарала са "представницима британске

владе" - Риши Сунак је превисоко

* „Надам се да ћемо после радне вечере, за време које ће главна тема бити КиМ, као и сутрашњих састанака, моћи да рачунамо на боље разумевање и комуникацију између Велике Британије и Србије. Пич човек са којим је лако разговарати, јако добро познаје Балкан. Али, опет знамо да ти односи из разних разлога нису увек најлакши могући“

* ФАКТИ: Ево, ко није знао да је Стјуарт Пич „душа од човека“ – имаће у шта да поверује. Само, нека се после не вади да се повео за председницом Владе...

_________________________________________________________

        ПРЕДСЕДНИЦА Владе Србије Ана Брнабић изразила је данас уверење да ће главна тема вечере у Дому лордова бити тренутна ситуација на Косову и Метохији.

        Брнабић је то рекла Танјугу, након панела "Шта је будућност дигитализације?" у Лондону, гдје борави у дводневној посети.

        - Верујем да ће ситуација на КиМ бити главна тема вечерас на вечери у Дому лордова, те је и сам специјални изласланик Велике Британије за Западни Балкан, лорд Стјуарт Пич изабрао саговорнике из Дома лордова тако да ћемо имати потпуно отворену радну вечеру без присуства медија и у том смислу, моћи ћемо да будемо отворени и искрени једни према другима - изјавила је Брнабић.

        Она је истакла да је председник Србије, Александар Вучић имао добар разговор са лордом Стјуартом Пичом, да је она пре поласка у Лондон разговарала и о том разговору као и о припремама како треба да изгледа будућа сарадња Републике Србије са Великом Британијом и како Србија треба да се постави у тренутним околностима.

        - Ово је ситуација екстремне нестабилности, кршења свих права Срба на Косову и Метохији, заузимања на силу зграда општина на северу покрајине и надам се да ћемо после радне вечере као и сутрашњих састанака моћи да рачунамо на боље разумевање и комуникацију између Велике Британије и Србије - изјавила је Брнабић.

        Она је додала да је лорд Стјуарт Пич човек са којим је лако разговарати, који јако добро познаје Балкан.

        - Он је изузетно отворен, фер и објективан човек те Србија не може имати бољег саговорника у Великој Британији, али опет знамо да ти односи из разних разлога нису увек најлакши могући - закључила је Брнабић.

         (Танјуг)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари