МУП Србије: Део опозиције лаже да се за СНС пријављују лажни бирачи из Српске

НАВЕЛО ДА У БРОЈУ ПРОМЕНА ПРЕБИВАЛИШТА НЕМА ВЕЛИКИХ ОДСТУПАЊА У ОДНОСУ НА ПРЕТХОДНЕ ГОДИНЕ

* „Борко Стефановић тврди да у Новопазарској 43 и Максима Горког 23 има барем по 15 новопријављених по стану, што је лаж јер на тим адресама од почетка године није било ниједне нове пријаве пребивалишта или боравишта"

* Министарство навело и да је циљ "серије организованих кампања лажи" да, осим напада на МУП, изазову сукобе Срба из Србије са Србима из Републике Српске

____________________________________________________________

       МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Србије саопштило је да статистички подаци демантују "организовану кампању лажи" дела опозиционих партија о пријављивању "десетина лажних бирача Српске напредне странке /СНС/ из Републике Српске у Београду".

       У реаговању на ове тврдње, из МУП су поручили да се потпредседнику Странке слободе и правде Борку Стефановићу "привиђају непостојећи бројеви у неким улицама попут Новопазарске шест, која не постоји, иако он тврди да је на том броју видео да су пријављене десетине лажних бирача СНС".

       „Исти политичар тврди да у Новопазарској 43 и Максима Горког 23 има барем по 15 новопријављених по стану, што је лаж јер на тим адресама од почетка године није било ниједне нове пријаве пребивалишта или боравишта", саопштили су из МУП-а.

       У саопштењу се додаје да је у Улици цара Николаја Другог 72 пријављено укупно седам особа, и то три у јануару ове године, а не, као што Стефановић тврди, њих 20.

       Из МУП-а су поручили да статистика доказује да у броју промена пребивалишта у Београду нема великих одступања у односу на претходне године.

       Министарство је навело и да је циљ "серије организованих кампања лажи" да, осим напада на МУП, изазову сукобе Срба из Србије са Србима из Републике Српске, као и да природне миграције становништва представе као покушај пљачке на предстојећим изборима.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари