Истраживање за Београдску недељу НАТО: Само пет одсто је за улазак Србије у НАТО

ЧАК 80 ОДСТО БИ ГЛАСАЛО ПРОТИВ НА РЕФЕРЕНДУМУ НА КОМ БИ СЕ О ТОМЕ ОДЛУЧИВАЛО

Све је мизернији проценат оних

међу Србима који би ово волели

* Само шест одсто има позитивно мишљење о НАТО. Само 14 одсто сматра да је позитивна сарадња и партнерство Србије и НАТО

______________________________________________________________

       КАДА би у Србији ове недеље био одржан референдум, само пет одсто грађана Србије би гласало за улазак у НАТО, 80 одсто би било против, док 15 одсто уопште не би гласало, резултат је истраживања које је спроведено у оквиру пројекта Београдска НАТО недеља Центра за евроатлантске студије (ЦЕАС).

       Број људи који би гласао против уласка у НАТО је 12 одсто већи него 2018. године, наводи се у истраживању које је представљено на панелу „Ово смо ми – Србија 2020.“, преноси Танјуг.

       Сада је за улазак Србије у НАТО шест одсто мање у односу на пре две године.

       На питање какво је мишљење о НАТО као међународној организацији, више од половине испитаника, односно 54 одсто се изјаснило – негативно, док је 37 одсто равнодушно.

       Само шест одсто има позитивно мишљење о НАТО.

       Само 14 одсто сматра да је позитивна сарадња и партнерство Србије и НАТО.

       На питање - када би ове недеље био одржан референдум о разграничењу Србије и Косова, уз корекцију административне линије, предложен од стране председника Србије и владе и подржан од САД, уз противљење ЕУ - 54 одсто испитаника би гласало против, нешто више од једне петине, односно 21 одсто, би гласало за такво решење док 11 одсто уопште не би изашло на тај референдум.

       Безмало половина испитаника, 48 одсто, сматра да јачање одбрамбене сарадње Србије и Русије побољшава позицију Срба на КиМ, њих 34 одсто сматра да не утиче, док само девет одсто одговара да погоршава позицију Срба који живе на КиМ.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари