Хил: ЕУ ради сјајан посао, делујемо усаглашено – Србија и Косово схватају да морају постићи решење

ВУЧИЋ СЕ АМБАСАДОРУ САД ЗАХВАЛИО НА СМИРИВАЊУ ТЕНЗИЈА И СПРЕЧАВАЊУ ДАЉЕ ЕСКАЛАЦИЈЕ

* Приштина је под притиском САД на 48 часова одгодила примену мере кажњавања возача са српским регистарским ознакама

_______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић пренео је данас амбасадору САД у Београду Кристоферу Хилу забринутост за безбедност Срба на Косову и Метохији због најновијег развоја догађаја.

       Вучић је на Инстаграму објавио да је захвалио САД на ангажовању у смиривању тензија и спречавању даљих ескалација, те да је истакао да Србија остаје искрено посвећена дијалогу и решавању свих отворених питања мирним путем како би се очували тешко стечени мир и стабилност целог региона.

       Хил је рекао да Вашингтон наставља да подржава ЕУ у напорима да се постигну решења на Косову и Метохији и позвао Вучића да настави са конструктивним ангажовањем у бриселском процесу.

       Он је након разговора са Вучићем нагласио да САД и ЕУ делују усаглашено о Косову, додајући да верује да обе стране схватају да морају да постигну решење.

       - ЕУ ради одличан посао, али се не сме дозволити да хитни проблеми засене важна питања. ЕУ је јасно ставила до знања да је потребно више од 48 сати за решење актуелног питања. Начин да се дође до решења је флексибилност, уз напоре посредника ЕУ - рекао је Хил.

       Приштина је под притиском САД на 48 часова одгодила примену мере кажњавања возача са српским регистарским ознакама.

       За сутра је у северном делу Косовске Митровице заказан велики протест жена јер не желе да трпе терор који намеће премијер самопорглашеног Косова Аљбин Курти нити да живе у гету.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари