Грбовић: Постаје лицемерно тражити од Србије да призна државност Косова*

ПРИОРИТЕТ МОРАЈУ БИТИ ЗАШТИТА ПРАВА СРБА И КУЛТУРНОГ НАСЛЕЂА СРПСКОГ НАРОДА НА КиМ

Павле Грбовић

* Председник ПСГ Павле ГРБОВИЋ: Неприхватљиво је да се спречава повратак Срба у своје домове, да се хапсе људи који се вербално успротиве претресању једне старице, да се скидају заставе са цркава, да се пребијају српска деца и да на то нико не реагује

_______________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Покрета слободних грађана (ПСГ) Павле Грбовић изјавио је да поштовање права Срба на подручју Косова и Метохије и заштита културног наслеђа српског народа морају постати приоритет будућег дијалога Београда и Приштине.

       Грбовић је агенцији Бета казао да су разочаравајуће поруке које својим поступцима али и нечињењем шаљу власти у Приштини последњих недеља.

       „Очигледно је да постоји суштинско неразумевање шта значи помирење. Помирење не значи само да се једна страна помири с чињеницом да не може да врши власт на тој територији, већ помирење подразумева стварање услова за суживот Срба и Албанаца на Косову и Метохији", оценио је председник ПСГ.

       Према његовим речима, неприхватљиво је да се спречава повратак Срба у своје домове, да се хапсе људи који се вербално успротиве претресању једне старице, да се скидају заставе са цркава, да се пребијају српска деца и да на то нико не реагује.

       „У таквим условима, када нико од релевантних актера на Косову не реагује на овакве случајеве, било да је реч о власти, опозицији или цивилном друштву, постаје лицемерно уопште тражити од Србије да призна државност Косова. Због тога је неопходно да се у даљем току дијалога у први план ставе интереси Срба на Косову и Метохији, а не погодба о томе шта ће власти у Београду добити као компензацију за нове уступке према Приштини", закључио је Грбовић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари