Дураковић Шмиту и бошњачким интелектуалцима: Зар не видите да је БиХ пред амбисом?!

„ЗАР НЕ ВИДИТЕ ДА ЈЕ РС ТОЛИКО ОДМАКЛА У ОТЦЈЕПЉЕЊУ ДА ЈЕ ОСТАЛО САМО ДА ГА ПРОГЛАСИ?“

* Есад ДУРАКОВИЋ: „Политичари из РС блокирали су рад државних институција. Блокирали су државу. Зар то није крајње озбиљан разлог за одлучну интервенцију?!“

* „И ви тзв. политички лидери, у оваквој ситуацији треба да сваки час одржавате конференције за штампу адресиране Бриселу. Нека барем знају ТАМО да нисмо слијепи ни глупи; нека знају да видимо њихову равнодушност према овој земљи и њеном најбројнијем народу коме пријети судбина европских Рохиња! Нека је срам све вас!“

__________________________________________________

       АКАДЕМИК Есад Дураковић, један од водећих бошњачких интелектуалаца, поново се обратио се отвореним писмом „новом високом представнику у БиХ Кристијану Шмиту“.

       Написао му је ово и овако:

       "Господине Високи Представниче, господо партијски лидери, стерилни интелектуалци,

       Зар не видите да је Босна и Херцеговина пред амбисом?!

       Зар ћете мирно гледати како се сурвава?!    

       Политичари из РС блокирали су рад државних институција. Блокирали су државу. Зар то није крајње озбиљан разлог за одлучну интервенцију?! Члан Предсједништва БиХ на сав глас у сусједној земљи, која је извршила агресију на БиХ, прича, пријети и дјелује против државе у чијем је Предсједништву?!

       Зар то није разлог за одлучну интервенцију?!

       Пленковић и Вучић на међународном самиту, наочиглед васцијеле међународне заједнице, објављују како су разговарали о БиХ и постигли о њој сагласност 90%. А једна од тих земаља - Србија - осуђена је за неспречавање геноцида у БиХ и њена Армија је пустошила по БиХ; друга земља – Хрватска – осуђена је за УЗП у БиХ а те, управо такве двије земље ових дана се договарају о судбини земље коју су тако сурово напале и опустошиле...

       Замислите, примјера ради, да се двије сусједне земље тако договарају о судбини Мађарске! Те двије земље су и међусобно ратовале, и данас се ни о чему не слажу, али се слажу у погледу БиХ 90% јер – сагласне су у томе да је подијеле.

       Ко се огласио о томе из међународне заједнице?!

       Ортопед Божо Љубић (имајте у виду његове високе политичке позиције у Хрватској и у БиХ!) управо износи нечувене пријетње на Федералној ТВ (и то је нечувено – то уступање простора на таквоме медију таквоме хушкању!).

       Срамна је та шутња стерилне европске политичке бирокрације!

       Република Српска је далеко одмакла у отцјепљењу – остало је да га још формално прогласе.

       Зар то не видите?!

       Како је то маестрално одшутио господин Шмит!

       Зашто тако упорно не дјелујете, господине Шмит?! Нисте у стању били ни толико да наложите употребу хеликоптера у љетошњем гашењу пожара иако су шуме опће добро, а не бошњачко или босанско. Тиме сте – фактички и симболички – пристали уз чудовишну нехуманост, уз барбарство Додика! Према ономе како сада ствари стоје, Ви нијемо свједочите разарању ове земље, а Ваша мисија је управо супротна: да је чувате као дејтонску творевину!

       Зашто пасивношћу охрабрујете разуздане силе деструкције које воде распаду једне вишевјековне европске земље?!

       Нека се зна да апелирамо на европску хуманост у коју се она заклиње и на политичку одговорност!

       И ви, господо тзв. интелектуалци БиХ, гдје су вам савјест и етика, хуманост, интелектуално поштење и одговорност?! Зашто тако чемерно шутите на све; зашто тако кукавички пристајете на све?! Мислите да ће неко други ријешити ваше проблеме и проблеме ваше земље?!        Шутећи на све и о свему, одричете се будућности! Немате право на њу!

       И ви тзв. политички лидери, у оваквој ситуацији треба да сваки час одржавате конференције за штампу адресиране Бриселу. Нека барем знају ТАМО да нисмо слијепи ни глупи; нека знају да видимо њихову равнодушност према овој земљи и њеном најбројнијем народу коме пријети судбина европских Рохиња!

       Нека је срам све вас!

       Нисам никада написао текст са оволико ускличника, али је стварност у БиХ таква да је баш сва под ускличницима.

       Под узбуном."

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари