Дође Србија и до тога да њени грађани муслиманима-мигрантима љубе простирку за клањање

ДРЖАВА ИХ ДОВЕЛА У МИРНУ БОГОВАЂУ, А САД – ЋУТИ, КАО И НВО И ФЕМИНИСТКИЊЕ

Ускоро ће им и ципеле љубити!

* Ивана СТОЈАНОВИЋ: Изузетно поштујући сва верска права и све вероисповести, не могу да схватим да нечији немар може изазвати такво понашање, поготово ако се тај неко налази као гост у овој земљи и очекује помоћ од ње, а веома узнемирујуће изгледа и страх службенице док ту простирку љуби и то све док службено лице стоји поред ње

_________________________________________________

       НЕМИЛИ догађај из мигрантског центра у Боговађи када су се мигранти побунили и тражили од службенице, која је у ходнику објекта случајно стала на простирку за молитву једног од њих, да исту простирку пољуби, код мене је изазвао различите емоције.

       Прва је била да се то сигурно није десило у Србији. Друга је била „па добро ако је жена случајно стала довољно је било да се искрено извини“. Трећа је била питање - да ли је онај пољубац простирке морао да се деси под притиском општег скандирања и урлања присутних и шта би се десило да она није пољубила простирку?

       И оно најинтересантније - нико од задужених удружења за заштиту права жена и феминистичких организација није до сада реаговао на овај вид насиља?

       Наиме, изузетно поштујући сва верска права и све вероисповести, не могу да схватим да нечији немар може изазвати такво понашање, поготово ако се тај неко налази као гост у овој земљи и очекује помоћ од ње, а веома узнемирујуће изгледа и страх службенице док ту простирку љуби и то све док службено лице стоји поред ње.

       Док се по неким медијима и грађанским удружењима води прави мали рат против верника СПЦ и начина исповедања вере због корона вируса, овакви инциденти који у себи садрже опасне каписле могућег насиља, остају намерно непримећени.

       Дискриминација у сваком смислу, али и добар повод за размишљање свих оних који су поборници овакве мигрантске политике Владе Србије, а за коју Двери већ дужи временски период указују као на лошу и погубну по грађане Србије.

       Хитно захтевамо истрагу од стране МУП-а у вези овог немилог догађаја, а ако се као истинити потврде наводи са снимка који је процурео у јавност у вези понижавања службеника запосленог у мигрантском центру, захтевамо и хитно ускраћивање боравка у Србији свим страним држављанима који су у овом инциденту учествовали.
 

       (Ивана Стојановић, члан Председништва Двери)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари