Дачић се суочио са звиждањем и повицима „уа“ док се у Београду обраћао деци

НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „УЛИЦА ОТВОРЕНОГ СРЦА“ НАСТУПИО И З. РАДОЈИЧИЋ КОЈЕМ НИКО НИЈЕ ЗВИЖДАО

* Не обраћакући пажњу на протесте, деци је пожелео дане буду само будућност већ и наша садашњост, као и да буде боље не у будућности већ данас

_______________________________________________________

         ГРОМОГЛАСНИ звиждуци и повици "уа" пратили су данашње обраћање председника Скупштине Србије и Социјалистичке партије Србије Ивице Дачића приликом отварања манифестације "Улица отвореног срца", која се традиционално одржава првог дана Нове године у центру Београда.

       Већ најава Дачићевог наступа изазвала је негодовање из, пре свега, дела публике која је била најближа, свега неколико метара, од места предвиђеног за говорнике, испред зграде Атељеа 212.

       Дачић је, не прекидајући, одржао говор у којем је пожелео да деца "не буду само будућност већ и наша садашњост", као и да "свима буде боље не у будућности већ данас".

       Пре Дачића, окупљенима се обратио градоначелник Зоран Радојичић, који није ометан, истакавши да је "Улица отвореног срца" спој уметности и хуманости.

       Председник Скупштине града и градског одбора Социјалистичке партије Србије Никола Никодијевић изјавио је новинарима, после уводних обраћања, да је негодовање које је пратило говор Дачића "политичка злоупотреба" свечаности посвећене деци.

       На питање да ли је на њој место политичарима, одговорио је да су "увек ту говорили политичари", као и да сам догађај није политички.

       Новинарима се, након уводних говора, заједно са Никодијевићем, обратио и Радојичић, док је Дачић само прошао крај њих.

       Током отварања манифестације, окупљени су негодовали и када је су наступали трубачи тражећи да слушају дечији хор "Чаролије" који је извео претходно пар нумера.

       Током манифстације "Улица отвореног срца" продају се црвени носићи, од којих приход иде у хумантарне свхе, за помоћ болесној деци, коју забављају "доктори кловнови" посећујући их у болници.

       Пројекат "Доктори кловнови", покренула је 2003. године организација "Мост живота", а званично га је одобрило и препоручило Министарство здравља Републике Србије.

       "Улица отворог срца", која се протеже кроз једну од централних градских улица, била је испуњена родитељима са децом, продавцима балона и слаткиша, а на више места су музичке групе изводиле нумере за децу.

         (Бета)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари