Дачић: Милошевић у Книну – то није поен за Србе већ за Хрвате

„ЈЕСУ ЛИ ХРВАТИ ИЗМЕНИЛИ ВОКАБУЛАР И РЕКЛИ ДА ЈЕ ОЛУЈА БИЛА ЕТНИЧКО ЧИШЋЕЊЕ? НИСУ, НИТИ ЋЕ!“

* Милошевићев одлазак на прославу ''Олује'' покушај је рушења српског јединства... Зову ме представници партнерских земаља, које смо годинама убеђивали да не треба да иду на прославу 'Олује' и питају како да они не иду, а представници Срба долазе

______________________________________________________________________

       МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је вечерас да је одлука представника Срба у Хрватској Бориса Милошевића да оде на обележевање годишњице Олује била погрешна и да његово присуство у Книну није било потребно српском, већ хрватском народу.

       Дачић је поновио ранији став да о питањима која се тичу српског народа у целини треба промислити и да се важне одлуке попут одласка у Книн не доносе на такав начин да је, како каже, реч о приватним ставовима појединца или неких странака.

       ''Шта су Срби тамо славили и шта су добили, и шта ће добити? Да ли су Хрвати изменили свој вокабулар и рекли да је то било етничко чишћење? Нису, нити ће рећи", рекао је Дачић гостујући на РТС-у.

       Оценио је да је одлазак Милошевића на прославу ''Олује'' покушај рушења српског јединства наводећи да Срби у Србији, Републици Српској, Црној Гори и већински број Срба у Хрватској мисле другачије и да зато та одлука није смела да се донесе на такав начин.

       Дачић је на аргументе у јавности да је одлука о одласку Милошевића, потпредседника Владе Хрватске, донета у интересу Срба, поставио питање, ако Срби треба да буду на прослави ''Олује'' да би у данашње време добили струју, у каквој онда земљи живе?

       ''Одлазак Милошевића у Книн није био потребан српском већ хрватском народу. Хрватски амбасадор (Хидајет) Бишчевић је данас рекао да су права Срба у Хрватској већа него права Хрвата у Србији. Да ли ће се сада Срби вратити у Хрватску, да ли ће се учинити нешто на томе'', питао је Дачић.

       Поновио је да је реч о погрешној одлуци и да су му се поводом тога јављали представници партнерских држава Србије.

       ''Зову ме представници партнерских земаља, које смо годинама убеђивали да не треба да иду на прославу 'Олује' и питају како да они не иду, а представници Срба долазе'', казао је Дачић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари