Брнабић опозицији: Гашић остаје – једино можете добити оставку целе владе и ванредне изборе

НОВИ ПРОТЕСТИ 17. ЈУНА СА БЛОКАДОМ САОБРАЋАЈНИЦА У БЕОГРАДУ, НОВОМ САДУ, НИШУ И КРАГУЈЕВЦУ

* Премијер Ана БРНАБИЋ: Нисам за смену Гашића, али можете да добијете оставку читаве владе, након тога иду избори. За њих смо увек спремни, рачунајте на то да имате моју оставку. Ја сматрам да је важно да се легитимитет потврди на изборима

_______________________________________________________

         ПРЕМИЈЕР Србије Ана Брнабић рекла је данас у Скупштини Србије да неће удовољити захтеву опозиције да предложи смену министра унутрашњих послова Братислава Гашића и поручила опозиционим партијама да могу да добију оставку целе Владе Србије и да се након тога иде на изборе.

         Током расправе о захтеву за гласање о неповерењу Гашићу, чију смену опозиција тражи због институционалне одговорности за недавне масакре у Основној школи "Владислав Рибникар" у Београду и у селима Дубона и Мало Орашје код Младеновца, Брнабићева је навела да је Гашић радио одговорно, посвећено и да нема његове одговорности за трагедије у којима је убијено 18 особа.

         - Нисам за смену Гашића, али можете да добијете оставку читаве владе, након тога иду избори. За њих смо увек спремни, рачунајте на то да имате моју оставку. Ја сматрам да је важно да се легитимитет потврди на изборима - рекла је Брнабићева.

         С друге стране, из опозиције су поручили да ни они неће одустати од борбе за Гашићеву смену, као ни од осталих захтева протеста "Србија против насиља", који ће бити настављен у суботу, 17. јуна, у Београду, Новом Саду, Нишу и Крагујевцу.

         Представници опозиције поручили су да ће на суботњим протестима бити блокиране саобраћајнице у четири највећа града у Србији у периоду од 18.00 до 21.00 часова.

          (Срна)


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари