Брнабић: Европрајд је код нас због Србије, нашег народа и земље, као и добробити региона

ПОВОДОМ НЕДЕЉЕ ЕВРОПРАЈДА У ПАЛАТИ СРБИЈЕ ПРИРЕДИЛА ПРИЈЕМ ЗА СТРАНЕ ДИПЛОМАТЕ

* Ана БРНАБИЋ на пријему: „Kада је Горан Милетић пријавио Београд за Europride, а ја писмом као премијерка то подржала, сви смо знали да ће бити тешко, јер мора да буде тешко када спроводите радикалне промене као ми сада, промене на боље. Ово је први Европрајд ван Европске економске зоне и први у Југоисточној Европи“

_________________________________________________________

         ПРЕМИЈЕРКА Ана Брнабић изјавила је да ће сви бити безбедни током одржавања Европрајда те да током протекле недеље није било ниједног инцидента на преко 130 догађаја који су организовани у српској престоници.

       На пријему за стране дипломате у Палати Србије поводом Недеље Европрајда, премијерка је истакла да Србија није организовала Европрајд зато што ју је неко уценио да би остала на европском путу, већ због Србије, нашег народа, земље и друшства, као и због добробити целог региона.

       Она се захвалила страним дипломатама, међу којима су били већина амбасадора из земаља ЕУ у Београду, што су дошли и нагласила да је поносна што је могла да их угости.

Имају и чувара - шта ли им

овај полицајац мисли?

       - Оно што радимо у Србији је изузетно важно, не само за мене, већ и за моју земљу и владу, као и за цео регион. Сви знамо да када је Горан Милетић пријавио Београд за Europride, а ја писмом као премијерка то подржала, да ће бити тешко, јер мора да буде тешко када спроводите радикалне промене као ми сада, промене на боље. Ово је први Европрајд ван Европске економске зоне и први у Југоисточној Европи - поручила је премијерка.

       Она је истакла да тиме померамо границе слободе и европских вредности и да је веома поносна због тога, упркос свим потешкоћам које смо имали и што смо организовалии први Еуропрајд ван Европске економске зоне.

       - Знам да ће следећи Прајд бити одржан на Малти али он ће бити без толико догађаја у поређењу са овим - истакла је Брнабић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари