Столтенберг: Морамо форсирано наоружавати Украјину – да Русији буде јасно да неће победити

СКОТ РИТЕР: ЦЕО СВЕТ ТРЕБА ДА БУДЕ ЗАХВАЛАН ПУТИНУ НА ЊЕГОВИМ ПОТЕЗИМА ПОВОДОМ ПРОВОКАЦИЈА ЗАПАДА

Јенс Столтенберг и Борис Писториус

* РИТЕР: Америка би – да је на месту Русије  - одавно почела да бомбардује транспортна чворишта Немачке и Пољске. Запад ће изгубити јер се понаша крајње „неодговорно и провокативно... Украјина обезбеђује крв, а НАТО оружје и војну опрему

__________________________________________________________

       НЕОПХОДНО је убрзати наоружвање Украјине тежим и савременијим оружјем да би Русији постало јасно да неће победити на бојном пољу, изјавио је Јенс Столтенберг.

       Генерални секретар НАТО је овако наступио након састанка са немачким министром одбране Борисом Писториусом, не кријући да сматра да је то једини пут до мира.

       Притом је изразио уверење да ће ускоро бити донета одлука о испорукама Украјини немачких тенкова Леопард, а Писториус је рекао да нема подела у НАТО по том питању.

       Обећао је да ће његово министарство наредних дана завршити попис свих тенкова тог типа.

       Не помињући Други светски рат, Стаљинград и Курску тенковску битку, највећу у историји, указао је да његова земља има „посебну одговорност“ кад се ради о слању оружја на територију бившег СССР.

       Из истих разлога је немачки канцелар Олаф Шолц рекао да је Немачка спремна да испоручи тенкове Леопард 2, али само у коалицији са земљама које су јој савезници и ако Сједињене Државе буду Кијев снабдевале тенковима Абрамс.

       Портпарол председника РФ, Дмитриј Песков, упозорио је Брелин да ће евентуалне испоруке немачких тенкова Украјини „негативно утицати на будуће односе Немачке и Русије“.

Скот Ритер

       Мада не реагујући директно на ово, амерички војни аналитичар, Скот Ритер који је у Ираку био инспектор УН за наоружање, оценио је да свет треба да буде захвалан Владимиру Путину на адекватном реаговању на провокације Запада:

       „Свет заиста треба да буде захвалан што Русија има зрелог лидера у лику Владимира Путина, који адекватно одговара на гнусне провокације са Запада. Стратегија Русије се састоји у избалансираној реакцији на акције САД и њихових савезника. Америка би – да је на месту Русије  - одавно почела да бомбардује транспортна чворишта Немачке и Пољске“.

       Ритер процењује да ће Запад изгубити јер се понаша крајње „неодговорно и провокативно“, водећи виртуелно директан рат са Русијом:

       „Украјина обезбеђује крв, а НАТО оружје и војну опрему“.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари