Иран ће предводити свет својом културом

Тако је говорио Ахмадинеџад (4)

 

 

„Западњаци говоре да је Иран опасан. Званично потврђујем да је Иран опасан за међународне лопове, угњетаче, окупаторе и професионалне убице јер су култура и мисли Ирана уперени против тога“

 

   "ЗНАЈУ они да су Иранци талентовани и да ће, ако им дате шансу, напредовати до самих врхова науке, индустрије и економије. Иранци ће напредовати јер је то у њиховој природи, широм Ирана…

   Такви су Иранци, то је у њиховој природи. Иранци су талентовани и они ће ићи напред и водити свакога до самог врха и то не силом већ својом културом. Када је Иран имао владу у старом свету, никада није користио силу. Иран је све радио помоћу културе и свима је годило да се придруже Ирану."

   "А они (западњаци) су управо због тога забринути. Они су покушали да зауставе наш развој, али нису успели. Сада праве нову политичку игру. Говоре како је Иран опасан. А зашто је Иран опасан? Ево, да, опасан је -- ја овде званично потврђујем да је Иран опасан за међународне лопове, угњетаче, окупаторе и професионалне убице јер су култура и мисли Ирана уперени против тога.

   Међутим, за све народе света, Иран је пријатељ, добар и самилостан. Ово је већ много пута доказано."

   "Ево, посматрајте осмогодишњи (ирачки) рат против Ирана. Ко је помагао Садаму Хусеину? Када смо ми добили рат, наше право је било да их позовемо на одговорност за рат и ово би била најмања сатисфакција за нас као победнике. Међутим, Иранци су били довољно часни и опростили су им. Нико им из Ирана није ништа приговорио о овом питању."

   "Ми увек говоримо о братству и пријатељству. Зашто? Зато што је наша култура хумана култура. А њих то брине. Они настоје да преокрену нашу културу својом пропагандом. Е, питање је да ли ће моћи да је преокрену. Неће."

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари