Биће нови Блиски исток без Израела и Запада!

Ахмадинеџад се обратио нацији пред молитву петком

  •  Ционистички Израел неће бити у стању да продужи свој „срамни живот“ у региону

  •  „Западњаци снују снове прижељкујући да ће се оно што се десило у Либији догодити и у Сирији. Угњетачи никада нису желели да реше проблеме у Либији јер они не раде ништа ради Бога или из хуманитарних разлога. Једини њихов мотив су новац, нафта и успостављање политичке хегемоније

     „ЗАПАД треба да зна да за њега и за ционистички режим неће бити места на Блиском истоку,“ додао је ирански председник. „Данас, читав свет схвата ко сте ви. Ваше постојање се заснива на пљачки. Дошли сте да убијате и уништавате, али је ваше време истекло јер су се нације пробудиле,“ рекао је Ахмадинеџад.

     „Нема места за вас у нашем региону и у близини наших нација,“ рекао је он, додајући да Израел неће бити у стању да продужи свој „срамни живот“ у региону. Ахмадинеџад је такође апеловао на западне земље, као и на неке земље у региону, да прекину подршку и сарадњу за Израелом.

     „Сви темељи овог (израелског) режима се заснивају на триковима и лажима. А Холокауст је једна од тих великих лажи,“ изјавио је Ахмадинеџад у свом говору пред џума намаз.

     ЗАПАД СПАСАВА ИЗРАЕЛ

     „Званично признавање независне палестинске државе није крајњи циљ, то је само први корак и прва фаза. То је корак напред у ослобођењу читаве палестинске земље,“ рекао је ирански председник.

    Он је додао да Запад покушава да спасе Израел. „Они покушавају да спасу ционистички режим, али као одговор, сви верници, сви монотеисти, сви који траже правду и слободу морају се фокусирати на уништење ционистичког режима,“ рекао је Ахмадинеџад у говору који је ирански радио преносио уживо пред молитву петком.

     Пре тога ирански председник је присуствовао техеранском скупу поводом обележавања „Међународног дана ал-Кудса“ (арапско име за Јерусалим) који се традиционално, од 1979. године, одржава последњег петка месеца Рамазана сваке године у знак подршке народу Палестине у борби против државе Израела.

     Иранска агенција Ирна је такође пренела да је Махмуд Ахмадинеџад објавио и двотомну „антиционистичку“ књигу под називом „Израел, жижа нестабилности“ која је објављена пред Међународни дан ал-Кудса“. Ирна је додала да ће садржај књиге бити објављен на веб сајту иранског председника.

     КУДС ЈЕ СРЦЕ БЛИСКОГ ИСТОКА

     Пред церемонију у Техерану, Ахмадинеџад је дао опширан интервју за либанску телевизију Ал-Манар из Бејрута 25. августа чије је делова пренела Ирна.

     Ирански председник је А-Манару рекао да разни „покрети отпора“ на Блиском истоку остају главни приоритети спољне политике Техерана.

     „Кудс (Јерусалим) је срце Блиског истока и свака силе која би над њиме успоставила хегемонију могла би да управља развојем ситуације у читавом региону. Хегемонистичке силе, трговци робљем, и колонијалистичке силе које су наметнуле преко 300 година ратова и претњи против нација света су пред избијање Првог светског рата дошле до закључка да им је потребан нови метод за продужење хегемоније над регионом као кључа за успостављање хегемоније над целим светом.

     Током Првог светског рата, искористили су незнање и издају неких владара, као и слабости Османског царства, и успоставили хегемонију готово свуда по региону, осим у Ирану, и тиме ударили темеље успостављању једне расистичке и агресорске владавине,“ рекао је Ахмадинеџад за либанску телевизију. „Ционистички режим је створен да прави несигурност у региону и да утире пут присуству и мешању угњетача у региону и стога је супротстављање ционистичком режиму исто што и супротстављање светским угњетачким силама, хегемонистичким силама и робовласницима,“ рекао је ирански председник.

     ГЛОБАЛНИ УГЊЕТАЧКИ СИСТЕМ

     „Нема сумње да су народи у региону незадовољни статусом кво. Све анкете јавног мнења током последњих месеци показују да је нацијама у региону доста претњи глобалног угњетачког система, недостатка слобода, правде и права да одлучују о сопственој судбини, нарочито услед мешања туђинаца, превасходно САД. Зато су напори нација усмерени ка успостављању правде и ти напори су затоу доброј мери природни и свети,“ рекао је Ахмадинеџад.

     „Сви морају бити свесни да захтеви за слободом, правдом и правом да се бира судбина морају бити у складу са супротстављањем угњетавању и ционистичком режиму. Подршка слободи и правди не може бити у миру са ционистичким режимом чије су темељи неправда, угњетавање и ограничавање слобода,“ рекао је Ахмадинеџад.

     „Западњаци снују снове прижељкујући да ће се оно што се десило у Либији догодити и у Сирији. Угњетачи никада нису желели да реше проблеме у Либији јер они не раде ништа ради Бога или из хуманитарних разлога. Једини њихов мотив су новац, нафта и успостављање политичке хегемоније. Зато сиријски народ треба да буде свестан и опрезан и да покуша да реши своје проблеме на основу међусобног разумевања и тражених реформи, знајући да западњаци намеравају да управљају регионалним кризама па чак и посежући за војним потезима како би дошли до овога циља,“ рекао је ирански председник.

     ПРОТИВ ДОМИНАЦИЈЕ ЗАПАДА

     „Иран се непрестано консултује и размењује мишљења са својим турским пријатељима у вези најважнијих регионалних питања и развоја ситуације, али сви ми требамо да будемо свесни да су западњачке намере исувише компликоване, јер за њих Турска, Иран, Сирија, Египат или Саудијска Арабија не значе ништа, зато што су против развоја и јачања било које од ових земаља. Зато све земље морају строго водити рачуна да их не искористе против неке друге земље у региону,“ рекао је Ахмадинеџад одговарајући на питања о турској политици.

     „У случају Либије,  Савет безбедности УН није смео да дозволи да се ово догоди. Требало је формирати преговарачки тим и искористити постојеће потенцијале унутар Либије. Оним што су урадили, још једном су доказали да не желе да решавају проблеме, већ да, зарад хегемоније, користе сваки изговор да их направе још више,“ рекао је Ахмадинеџад.

     „Не смемо да дозволимо да западњаци поново доминирају нашим регионом,“ закључио је ирански председник.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари