Стратешки важан пут Бијељина-Соколац градиће кинеска компанија Шандонг

БИЋЕ ДУГА 160 КИЛОМЕТАРА И ПОВЕЗАЋЕ ИСТОЧНЕ ДЕЛОВЕ СРПСКЕ МЕЂУСОБНО И СА СРБИЈОМ

Са делегацијом Шандонга

* Милорад ДОДИК са делегацијом кинеске комопаније разговарао заједно са Радованом ВИШКОВИЋЕМ, а потом истакао да Српска има веома успешну сарадњу са Шандонгом коју треба  унапређиват и ширити. Нагласио је да развојну шансу која се отвара сарадњом с кинеским компанијама треба искористити на најбољи начин јер за реализацију тих пројеката нема никаквих политичких условљавања

_____________________________________________________________

            ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик, заједно са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, одржаo je данас у Палати Републике радни састанак са представницима кинеске компаније Шандонг.

            Темa састанка билa je реализација инфраструктурног пројекта од стратешког интереса за Републику Српску, изградња брзе цесте Бијељина - Соколац дужине око 160 километара, која би омогућила квалитетнију повезаност у Републици Српској и са Србијом.

            На састанку је разговарано и о решавању текућих питања везаних за изградњу ауто-пута Бањалука - Приједор.

            Додик је истакао да је Република Српска остварила веома успешну сарадњу са Шандонгом коју треба даље унапређивати и ширити.

            Састанку су присуствовали и министри у Влади Републике Српске, градоначелници и начелници чије се локалне заједнице налазе на деловима на којима су предвиђени ови пројекти.

            Додик је нагласио да развојну шансу која се отвара сарадњом с кинеским компанијама треба искористити на најбољи начин, јер за реализацију тих пројеката нема никаквих политичких условљавања.

            https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=535618

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари