Додик: Запад и данас онемогућава формирање државе која би окупљала већину Срба

„ЦЕО ПРАВОСЛАВНИ СВЕТ ЈЕ НА МЕТИ ЗАПАДА, А ЕВРОПА СВЕ ВИШЕ ПОД КОНТРОЛОМ АМЕРИКЕ“

Симбол српског отпора и жртвености

- Мали Зејтинлик на Романији

* Милорад ДОДИК у интервјуу белоруској државној телевизији: Европска унија је заједница у распаду и више ништа јој не може помоћи. А ми би требало да будемо пресретни што ЕУ каже да ћемо једног дана, питај Бога кад, бити чланица ЕУ, али да дамо свој суверенитет некоме у Бриселу, који ће одлучивати о нама

* Морали смо да се повучемо на овај резеревни положај, да Републику Српски и Србију дигнемо, да заштитимо Србе и да кроз историјске процесе покушамо да се ујединимо, јер сматрамо да је то једина легитимна и политички коректна идеја

* Није то уперено против никога, осим интереса великих, који не могу да прихвате да православни народ, српски, у центру Балкана, може да формира доминантну државу       

___________________________________________________________

         ПРЕДЕДНИК Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће ускоро посетити Белорусију.

         Када је реч о притисцима са Запада, оценио је да је ситуација у тој земљи слична као у Српској и да је цели православни свет на мети колективног Запада, а да је Европа све више под контролом Америке.

         Додик је за телевизију РТР-Белорусија, рекао да му је стало до мишљења људи са којима се свакодневно среће, који су захвални за политику коју води, а не до мишљења неких бирократа из Брисела и далеке Америке, који немају везе са стварношћу, а угрожавају постојање Републике Српске.

         Свако ко није спреман да спроводи њихова правила, за Брисел и Америку је на другој страни, рекао је Додик у интервју за белоруску телевизију. Истакао је да због тога трпе сви они, који желе да се понашају у складу са властитим интересима и међународним правом, што, каже, видимо и на примерима Русије и Белорусије. Без обзира на притиске и забране и све док га народ подржава, Додик поручује да ће наставити, да води овакву политику.

         - Важнија ми је та воља људи, које срећем сваки дан, који су ми захвални за политику коју водим, него мишљење неких бирократа из Брисела и Америке, које везе немају са реалношћу и које спроводе неке своје политичке агенде. Које су у суштини антисрпске и угрожавају само постојање Дејтонског споразума, који се третира као међународни споразум и угрожавање саме Републике Српске и њеног опстанка - рекао је Додик.

         Срби припадају групацији православног света и када анализирате ситуацију, видећете да је свака његова снажна полуга нападнута, рекао је Додик. Циљ Запада кроз историју био је, истиче, да се на овом простору онемогући стварање јединствене територијалне јединице, која би окупљала већину Срба. Тај се циљ, наводи, није променио ни приликом распада Југославије.

         - Морали смо да се повучемо на резеревни положај, да Републику Српски и Србију дигнемо, да заштитимо Србе изнад тога и да наравно историјским процесима покушамо да се ујединимо, јер сматрамо да је то једина легитимна и политички коректна идеја. Није то уперено против никога, осим интереса великих, који не могу да прихвате да православни народ, српски, у центру Балкана, може да формира доминантну државу - навео је Додик.

         Путин и Русија су, каже, схватили да је намера Запада, да овлада истоком, потчињавајући Украјину. Додик каже да Европску унију уништава амерички империјализам и да Америка све чини да онемогући потенцијални савез Европе и Русије.

         Замољен да прокоментарише да ли је БРИКС алтернатива Европској унији, Додик је рекао да је Унија заједница у распаду и да њој више ништа не може помоћи.

         - Ми би требали овде да будемо пресретни што ЕУ каже да ћемо бити једног дана, питај Бога кад, чланица ЕУ, али усто морамо да променимо себе, променио друштво и дамо свој суверенитет некоме у Бриселу, који ће одлучивати о нама. Док БРИКС показује снагу, јер је то савез суверених држава, које нико не доводи у питање. Када улазите у Европску унију, морате да се одрекнете суверенитета, а у БРИКС не морате. Зато је то неупоредива прича - рекао је Додик.

          Додик је упутио и поруку грађанима Белорусије. Најављујући своју скору посету овој земљи, председник Српске поручио им је да чувају свог председника, државу и слободу.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари