Додик у Крушедолу: Срби су били наивни са Југославијом, од почетка је требало правити Србију

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ НА ФРУШКОЈ ГОРИ - НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „КРУШЕДОЛСКА ЗВОНА“

* Живим за то да једног дана Српска и Србија буду једно као што је једно српски народ

* Југославија је била историјска грешка која нас је довела до тога да смо деведесетих година ушли у грађанске ратове

* Србе су покушали да баце на срамну страну историје они којима су Срби наивно давали слободу и веровали да ослобађају браћу, а добили су трајне непријатеље и осветнике

* На наводе да онима којима се БиХ не свиђа могу да оду у Србију, Додик рекао: када Срби крену, однијеће 49 одсто БиХ

* Истакао да се не треба јуначити, али напоменуо: „Наш глас мора да буде глас наших захтева кроз време које долази“

_________________________________________________________

         ОКУПЉАЊЕ Срба и промоциоја наших вредности и нашег идентитета је нешто што нас одржава и даје нам снагу, рекао је председник Републике Српске Милорад Додик на манифестацији "Крушедолска звона" у манастиру Крушедол на Фрушкој Гори.

         - Овде смо у Крушедолу, на традиционалној манифестацији на месту где се окупљају крајишки Срби и Срби са простора БиХ и Републике Српске - навео је Додик.

         Захвалио се министарки за бригу о породици и демографију Србије Милици Ђурђевић Стаменковски која је дошла у Крушедол да заједно окупљеном народу дају наду и да га охрабре да настави да то чини.

         Председник Српске исказао је захвалност Влади Србије, не само за ову манифестацију, већ и за прихватање људи који су у невољи морали да промене свој дом.

         - Мислим да је то показало да је Србија Србима, ма где живели, њихов дом, њихова земља и њихова отаџбина - закључио је Додик.

         Председник Српске је посебно нагласио да ће наставити да се бори за српске националне и државне интересе, који значе заједништво Српске и Србије и јединство српског народа.

         У обраћању окупљенима открио је да живи за то да једног дана Република Српска и Србија буду једно као што је један српски народ.

         Поновио је да верује да ће овај век бити век српског уједињења, које је тако логично да нема ничега што би могло да га оспори је није уперено ни против кога.

         Нагласио је да Срби имају право на свој легитимитет и политичко-територијалну заједницу, иако су то српском народу многи оспоравали.

         Указао је да су Србе покушали да баце на срамну страну историје они којима су Срби наивно давали слободу и веровали да ослобађају браћу, а добили су трајне непријатеље и осветнике.

         Додик је рекао и да су Срби наивно ушли у оно што се звало Југославија уместо да су од почетка правили Србију.

         - Та историјска грешка довела нас је до тога да смо деведесетих година ушли у грађанске ратове - рекао је Додик.

         Окупљенима је указао да их воде људи који су у правом смислу припадници свог народа, спремни да буду жртвовани и нису спремни да гледају свој комодитет да би издали националне интересе.

         Када се узме у обзир Југославија, Додик је нагласио да су Срби најстрадалнији народ, да су протеривани са вековних огњишта, из Хрватске, Федерације БиХ, да су тихи тамо где није Република Српска, да не смеју да покажу да се плаше.

         Једино место где се окупљају и које им даје снагу је Српска православна црква, нагласио је председник Српске и додао да тамо где нема Републике Српске и Србије нема ни слободе за Србе.

         Он је истакао да је Србија наша снага, да се дигла и да расте, да је боља, сређенија, те да њен председник Александар Вучић који је имао снагу да се за Србе бори у УН, треба да буде подржан са својим тимом јер су они гаранција и српском народу у Републици Српској.

         - Ако држите до Републике Српске, онда подржите Вучића и његову екипу - истакао је Додик.

         За Сарајево је рекао да је острашћено, да је тамошња политика усмерена на оно што је написао Алије Изетбеговић који је желео муслиманску БиХ кроз унитарни концерт још онда када је почетком деведесетих рекао да ће "жртвовати мир због БиХ", у нади да ће је направити баш онаквом какву је желео за себе и за своје људе.

         На наводе да онима којима се то не свиђа могу да оду у Србију, Додик је рекао да се од тога неће одустати и када Срби крену однеће 49 одсто БиХ.

         Додик је истакао да се не треба јуначити, али је и напоменуо да су Срби много пута - зато што су уважавали друге - били спремни да буду снисходљиви и понизни више него што се то очекивало.

         "Наш глас мора да буде глас наших захтева кроз време које долази", рекао је Додик.

         Он је уверен и да ће Свесрпски сабор, који треба да буде одржан 8. јуна, дати многе путоказе за време које долази.

         Захвалио је Србији која је прихватила крајишке Србе у најтежем тренутку и дала им права да се осећају да су једнаки.

         Он је навео и да има идеју да види колико је паметно да се промени име Сребренице, да се назове неким историјским именом из прошлости.

          - Видећемо да ли то треба да урадимо - рекао је Додик и напоменуо да антисрпска резолуција о Сребреници није добила подршку 109 земаља у УН.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари