Додик ТВ Россия 24: Путин ће направити озбиљну грешку ако се о било чему буде договарао са Западом

ПРЕДСЈЕДНИК СРПСКЕ ЋЕ СЕ У ЈУНУ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ СРЕСТИ СА ЛАВРОВОМ

* Присуствоваће и Међународном безбједносном форуму у руској „северној престоници“ (до 23. до 25. априла), а још је упозорио: «Ни Русија ни Србија не треба да верују обећањима Запада јер никакви споразуми са његовим учешћем нису усмерени на решавање конфликата»

____________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске учествоваће на безбједносном форуму крајем априла и Санктпетербуршком међународном економском форуму, који ће бити одржан у јуну када се очекује састанак са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровом.

         Руска државна новинска агенција РИА Новости пренела је и ову његову изјаву телевизији Россия 24:

         - Доћи ћу на Санктпетербуршки економски форум, јер је то место где можете да се упознате са светским достигнућима. За мене је то што ме редовно позивају на њега једна од малих привилегија. Надам се да ћу се на маргинама форума састати са Лавровом и другим важним руским личностима.

         Додао је да Српска очекује да ће на том форуму ојачати и сарадњу са руским компанијама.

         Ове године, Економски форум у Санкт Петербургу биће одржан од 5. до 8. јуна.

         Додик је рекао да ће активно учествовати и на 12. Међународном безбедносном форуму - сусрету високих представника задужених за питања безбедности, који ће, такође, бити одржан у Санкт Петербургу.

         Од 23. до 25. априла.

         Додик je, иначе, Россия 24 рекао и да Путин у Украјини «треба да иде до краја». И објаснио зашто тако мисли:

         «Русија је имала право на заштиту свог народа у Украјини и његове слободе. Председник Путин ће направити озбиљну грешку ако се о било чему буде договарао са Западом. Он треба да (у специјалној војној операцији) иде до краја».

         Додик је нагласио да ни једна држава не би мирно посматрала оно што је Украјина чинила са Русима, забрањујући им и језик и културу. У наставку је рекао:

          «Ни Русија ни Србија не треба да верују обећањима Запада јер никакви споразуми са његовим учешћем нису усмерени на решавање конфликата».


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари