Додик: Турковић се као министар спољних послова бави сумњивим радњама

„ЗБОГ ЊЕ ИМАМО ПАКИСТАНЦЕ КОЈИ УЛАЗЕ У БиХ КАКО ХОЋЕ И – НЕСТАЈУ“

* Милорад ДОДИК поводом реаговања амбасаде Ирана: „Да ли је политика Турковићеве да Иран одлучује ко је и како квалификован да коментарише судбину БиХ или је током своје посете договорила подршку за стварање нове исламске републике БиХ?“

_____________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да МИП министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић и СДА служи као параван за обављање сумњивих радњи које нарушавају безбјдност у БиХ.

       „Сви овдје знају ко је Турковићева и с ким ми данас морамо да радимо у БиХ. Због ње нико не прича о европском путу БиХ, сви данас причају о Пакистанцима који улазе како хоће и нестају у БиХ, а да релевантне службе немају никаквих података о томе", навео је Додик на "Твитеру".

       Он је подсетио и на реаговање Амбасаде Ирана.

       "Да ли је политика Турковићеве да Иран одлучује ко је и како квалификован да коментарише судбину БиХ или је током своје посете договорила подршку за стварање нове исламске републике БиХ", рекао је Додик.

       Амбасада Ирана у Сарајеву подржала је демарш министра иностраних послова у Савету министара Бисере Турковић због израелских ставова о реформи изборног законодавства у БиХ.

       Амбасада Ирана објавила је на Твитеру да "ционистички режим апартхејда није квалификован да коментарише политичку судбину БиХ", након чега је израелски амбасадор у Загребу Илан Мор оштро реаговао.

       Региструјте се на нашем Telegram   каналу: https://t.me/faktorga

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари