Додик: Треба нам широка коалиција као штит од удара на Републику Српску

УКАЗАО ДА ЈЕ ТАКВА КОАЛИЦИЈА ПОТРЕБНА ЗБОГ ОБЕЗБЕЂИВАЊА ДВОТРЕЋИНСКЕ ВЕЋИНЕ У НС РС

* Председник РС указао да бошњачки члан Председништва Денис Бећировић стално покушава да наштети Републици Српској, као и међународни фактор предвођен ЕУ и САД који инструишу судије Уставног суда БиХ какве одлуке да донесу против Српске, као што је одлука о имовини. Истакао је да ће бити учињено све да се Српској врате одузете надлежности, без обзира на критике да је то сецесија

* Нагласио да Република Српска жели ојачати присуство у Министарству иностраних послова у Савету министара, јер је оно у претходном периоду потпуно девастирано и политиком према српском кадру коју је спроводила бивши министар из СДА Бисера Турковић

______________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик указао је на потребу стварања широке коалиције као одбрамбеног механизма од политика које покушавају да наштете Српској.

          Додик је напоменуо да постоји апсолутно политичко јединство владајуће коалиције која показује способност да синхронизовано делује када је реч о политичким питањима, али је истакао важност формирања широке коалиције која треба да обезбеди двотрећинску већину у парламенту Српске.

          Додао је да бошњачки члан Председништва Денис Бећировић стално покушава да наштети Републици Српској, као и међународни фактор предвођен ЕУ и САД који инструишу судије Уставног суда БиХ какве одлуке да донесу против Српске, као што је одлука о имовини.

          Истакао је да ће бити учињено све да се Српској врате одузете надлежности, без обзира на критике да је то сецесија.

          Република Српска жели ојачати присуство у Министарству иностраних послова у Савету министара, јер је оно у претходном периоду потпуно девастирано и политиком према српском кадру коју је спроводила бивши министар из СДА Бисера Турковић, изјавио је председник Српске.

          Додик је са председником ХДЗ БиХ Драганом Човићем разговарао и о унапређењу положаја Срба у Ливањском кантону.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари