Додик: Тражи се термин за мој нови сусрет са Путином, проћи ће и тиранија са нивоа БиХ

УСТАВНИ СУД СРПСКЕ: ПРЕДСЕДНИК РС ПОТПИСУЈУЋИ ЗАКОНЕ ИЗГЛАСАНЕ У НС РС НЕ КРШИ НИ УСТАВ НИ ЗАКОНЕ

Председник РС приредио пријем за светског

и европског џудо-шампиона Немању Мајдова

* „Ових дана се тражи простор за одлазак и када се све договори, отпутоваћу у Москву»

* Милорад ДОДИК: Правосуђе БиХ, након што су покушали да измисли разне ствари како би ми пресудили и у томе нису успели, нашли начин да покушају да покажу да сам повредио Кристијана Шмита јер не поштујем његове глупости. Са Шмитом се нисам састајао, то и не намеравам. Шмит остаје приватно лице којем моћ дају САД, лице које игнорише цели уставни поредак

___________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да се активно ради на организацији и терминима његове посете Москви и састанку са највишим руским представницима, укључујући председника Русије Владимира Путина.

         - Ових дана се тражи простор за тај одлазак и када се све договори, отпутоваћу у Москву - рекао је Додик.

         Додик је подсетио да је раније, односно за прву седмицу новембра, била договарана званична посета Русији, али да је то одгођено због неодложних обавеза и путовања Путина.

         Председник Српске рекао је данас и да је најважније да је Уставни суд Републике Српске утврдио да он ради по Уставу и законима, истичући да ће једног дана проћи и тиранија са нивоа БиХ.

         Додик је рекао да је Уставни суд Српске, штитећи Устав, утврдио да, када је реч о његовим указима, није повређен поступак доношења закона.

         Он је рекао да је правосуђе БиХ, након што су покушали да измисли разне ствари како би му пресудили и у томе нису успели, нашли начин да покушају да покажу да је повредио Кристијана Шмита јер "не поштује његове глупости".

         Додик је поновио да се са Шмитом није састајао, да то не намерава да уради, нити да са њим било шта договара или дискутује.

         Нагласио је да Шмит остаје приватно лице којем моћ дају САД, лице које игнорише цели уставни поредак.

          Додик је рекао да су он и чланови његове породице под санкцијама јер није хтео да ради оно што није у складу са Уставом.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари