Додик: Странци немају лепак који може саставити распалу БиХ

„КОМШИЋ ЈЕ ПРОВОКАТОР  - ЗА ПРВУ НЕСЛУЖБЕНУ ПОСЕТУ ИНОСТРАНСТВУ ИЗАБРАО ЈЕ - СРПСКУ“

* Председник РС упозорио: „БиХ не може успети на провокацијама Комшића и сличних, који се данас окупљају по Бањалуци обележавајући непостојећи празник.  Једини начин да се продужи опстанак БиХ је да се поштује унутрашњи договор три конститутивна народа и да се уважавају њихови ставови

* „Комшићу би боље било да је отишао у Ливно – уместо што нас провоцира. Он у Бањалуци нема шта да тражи... Република Српска је будућност, а да ли ће у тој будућности бити БиХ?“

_________________________________________________________

       ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је занимљиво да је члан Председништва БиХ Жељко Комшић за прву неслужбену посету у иностранству изабрао Бањалуку.

       - То је најобичнији провокатор и фолирант, који нема шта да тражи у Бањалуци. Боље да је отишао у Ливно, уместо што нас провоцира и вређа - навео је Додик.

       Он је истакао да су Комшића муслимани подметнули у Председништво да тамо глуми лажног Хрвата и прави само штету.

       - За ове четири године могао сам се уверити да је дубоко острашћен у мржњи према свему што је српско и хрватско и да је штеточина, која својим приступом највише доприноси распаду Босне - написао је Додик на Твитеру.

       Он је навео да БиХ не може успети на провокацијама Комшића и сличних, који се данас окупљају по Бањалуци обележавајући непостојећи празник.

       - Једини начин да се продужи опстанак БиХ је да се поштује унутрашњи договор три конститутивна народа и да се уважавају њихови ставови - рекао је Додик.

       Он је навeо да не постоји никакво лепило интервенција међународног фактора које ће саставити и залепити распалу БиХ док се народи у њој не договоре, и то сви морају да схвате.

       - То непоштовање странаца видимо и данас, док шаљу лицемерне честитке за непостојећи дан, иако добро знају да ова земља нема закон о празницима. Такав њихов приступ држи ову БиХ заробљеном и доприноси да је сваким даном има све мање - навео је Додик.

       У таквим околностима, додао је он, једина трајна и сигурна чињеница је Република Српска, која је будућност, па упитно је - да ли ће у тој будућности бити БиХ.


 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари