Додик: Странце у Уставном суду БиХ да замене три судије које ће бирати Парламентарна скупштина БиХ

СРПСКА НЕ ОДУСТАЈЕ ОД ЈЕДНОГ ОД СВОЈИХ КЉУЧНИХ ЗАХТЕВА – ИСТЕРИВАЊА СТРАНАЦА ИЗ БиХ

* Председник РС: Када смо причали прошли пут, речено је да свако може да има свој предлог. Можда ћемо ми предложити неког Руса, а можда ће бошњачка страна предложити Американца и ако Парламентарна скупштина донесе одлуку да то тако иде, то ће тако и бити

________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Српске Милоерад Додик рекао је да треба донети закон да се судије у Уставном суду БиХ бирају тако што би се потврдила уставна одредба да Република Српска бира два, Федерација БиХ четири, а три Парламентара скупштина БиХ, те да ће то бити и предлог.

          - Када смо причали прошли пут, речено је да свако може да има свој предлог. Можда ћемо ми предложити неког Руса, а можда ће бошњачка страна предложити Американца и ако Парламентарна скупштина донесе одлуку да то тако иде, то ће тако и бити - рекао је Додик.

          Он је рекао да се залаже да све буде у служби грађана, па тако и овај закон.

           - Ми смо тај закон већ предложили и доставили нашим партнерима. Да се онако, како се бирају и чланови Централне изборне комисије, спроведе процедура и за ову тројицу. То подразумева да се формира ад хок парламентарна комисија која ће спровести процедуру за утврђивање предлога који ће доћи на Представнички и Дом народа Парламентарне скупштине БиХ - рекао је Додик након састанка лидера парламентарних странака које чине већину на нивоу БиХ.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари