Додик: САД дроновима надзиру стратешке циљеве у Српској - покушавају да нас застраше

ПРЕДСЕДНИК РС „РАША ТУДЕЈ“: АМЕРИКА ПРОТИВ НАС ВОДИ ХИБРИДНИ РАТ, А НЕМАЧКА НАС ОДСЕЦА ОД ИНВЕСТИЦИЈА

* „Америчка арогантна сила, за коју не постоје принципи ни закон, довела Нијемца Кристијана Шмита у БиХ који за себе тврди да је високи представник и дала му неограничена овлаштења да доноси законе. Комплетно руководство Републике Српске је под санкцијама Америке коју подржава Британија

* „Европа више не прати слепо америчку политику санкција. Првенствено жели да изврше притисак на нашу привреду, верујући да блокирајући способност за унос и пренос финансија контролом банака могу да Српској ускрате капацитете за испуњење обавеза. Очекују да ће тиме изазвати социјалне проблеме и немире, што би довело до тога да неки од њихових поданика преузму власт

* „Видели смо како се формира француска влада и ко је води. Будућност коју ствара тај круг људи може изазвати само ужас. Зато је Путину тако неопходно, као и људима попут Орбана, Вучића и многих других: да вратимо веру у традиционалне вредности и начин живота“

* „Волио бих да председник Путин добије максималну подршку народа на изборима. Он је јак вођа. Путин је подигао Русију. Свету сада треба Путинов хумани политички приступ. Слушао сам његов говор у Минхену на безбедносној конференцији 2007. године и све што се дешавало последњих година, он је тада предвидео“

_____________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Америка води хибридни рат против Српске који увек почиње и завршава се забранама.

         - Као председник Српске, имам информацију да Америка користи дронове за надзор свих стратешких циљева у Републици Српској. Покушавају да нас застраше и покажу да су сила која нам одмах може учинити шта пожели. То нам је познато и не представља ништа ново - рекао је Додик у интервјуу "Раша тудеј".

         Додик је као јасан пример притиска навео и то да су током прославе Дана Републике, 9. јануара, Американци послали авионе Ф-16 да надлећу Бањалуку, исте оне који су на Српску бацали муницију са осиромашеним уранијумом деведесетих година прошлог века, како би стварали буку и тиме исказали своје присуство.

         Председник Српске је указао да је та, како каже, арогантна сила за коју не постоје принципи или закон довела Немца Кристијана Шмита у БиХ који за себе тврди да је високи представник и дала му неограничена овлаштења да доноси законе.

         Додик је подсетио да је комплетно руководство Републике Српске под санкцијама Америке коју подржава Британија, те додао да Европа више не прати слепо америчку политику санкција.

         - Они првенствено желе да изврше притисак на привреду, верујући да блокирајући способност за унос и пренос финансија контролом банака могу да Српској ускрате капацитете за испуњење обавеза. Очекују да ће тиме изазвати социјалне проблеме и немире, што би довело до тога да неки од њихових поданика преузму власт - истакао је председник Српске.

         Он је указао и на то да је притисак, такође, изражен забраном инестиција у Републику Српску, што је учинила немачка администрација.

         Волео бих да председник Руске Федерације Владимир Путин добије максималну подршку народа на изборима. Он је јак вођа, рекао је Додик.

         - И он то заслужује, а ако неки Рус одједном посумња, само треба да се сети каква је држава била пре њега - навео је Додик.

         Оценио је да је Путин „подигао Русију“.

         - То је сигурно. Тако ја то видим. А оно што свету сада треба јесте Путинов хумани политички приступ. Слушао сам његов говор у Минхену на безбедносној конференцији 2007. године и све што се дешавало последњих година, он је тада предвидио - изјавио је Додик.

         Међутим, како каже Додик, Запад се понашао арогантно.

          - И уживајући у сопственом осећају супериорности, игнорисао је све, укључујући и Русију, која никада није била земља коју треба игнорисати. Ја се као политичар не мешам у унутрашње ствари других држава, али ако говоримо о вредностима, видите тачно како се формира француска влада и ко ју је водио. Будућност коју ствара тај круг људи може изазвати само ужас. Зато је Путину тако неопходно, као и људима попут Орбана, Вучића и многих других: да вратимо веру у традиционалне вредности и начин живота - навео је Додик за РТ.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари