Додик: Са Америком и Британијом нема сарадње – чекамо глобалне процесе и промене

ПРЕДСЕДНИК РС НАГЛАСИО ДА ЈЕ ЦИЉ ВАШИНГТОНА И ЛОНДОНА УНИТАРНА БиХ КОЈА СРБИМА НЕ ОДГОВАРА

* „Te две земље предводе процес развлашћивања Српске од стране Запада. Имамо и одређене проблеме јер нам стално затварају доступ финансијским институцијама. Али, извршавамо све наше обавезе, а и ако не будемо могли, направићемо приоритете шта морамо, а шта нећемо, а оно што је сигурно - Република Српска неће изгубити“

_________________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је вечерас да са Сједињеним Државама и Великом Британијом нема сарадње јер је њихов циљ унитарна БиХ која не одговара српском народу и да зато треба сачекати глобалне процесе и промене.

          Додик је нагласио да је Република Српска стабилна, али да дели судбину глобалних процеса и има одређене проблеме због сталних затварања доступа финансијским институцијама.

          Али, извршавамо све наше обавезе, а и ако не будемо могли, направићемо приоритете шта морамо, а шта нећемо, а оно што је сигурно - Република Српска неће изгубити - рекао је Додик.

          Он је додао да му је посебно драго што је новинарка АТВ-а данас на годишњој конференцији за новинаре у Москви председнику Русије Владимиру Путину поставила питање о томе.

          - Путин је веома директно рекао шта има да каже. Ми смо веома мала заједница. У Републици Српској сада не преноћи више од 900.000 људи, без обзира што нас има по попису 1.100.000 и та мала заједница је на мети глобалног процеса који се зове развлашћивање Републике Српске од западних земаља, пре свега Америке и Британије - рекао је Додик.

          Председник Републике Српске је поручио да с њима нема сарадње, већ да треба сачекати глобалне процесе и промене.

          - Ми желимо да овде са нама једнако слободно живе и Бошњаци и Хрвати - рекао је Додик.

          На годишњој конференцији за новинаре Путина у Москви новинарка АТВ замолила је председника Русије да прокоментарише ситуацију у БиХ која је компликована јер је под страним протекторатом.

          Путин је одговорио да будућност Републике Српске и БиХ треба да одређују људи који тамо живе, без обзира на то каква решења покушавају да им наметну.

          (Срна)

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари