Додик: Путин у Украјини зауставља агресију Запада на Русију и руски народ

ЗАХВАЛИО СЕ РУСКОМ ЛИДЕРУ НА СТАВУ О СРПСКОМ НАРОДУ У ИНТЕРВЈУУ ТАКЕРУ КАРЛСОНУ

Такер Карлсон и Владимир Путин

* Председник РС: „Крајем месеца путујем у Русију, а пре тога ћу боравити у Минску. Почетком марта одлазим у Анталију гдје се одржава велики економски форум чији је покровитељ председник Турске Реџеп Тајип Ердоган. Верујем да ћу имати прилику да се састанем с њим, као и с многим председницима који долазе на тај економски форум

* „Могли смо да видимо да председник Путин води рачуна о својој држави. Запад је сматрао да има право на тихи начин окупирати Украјину и да Русија нема право бранити 15 милиона Руса на том подручју... Запад жели да дисциплинује све овде, да нас придобије да уводимо санкције Русији. Видљиво је да они не могу да сломе Русију на тај начин“

_______________________________________________________________

           ПРЕДСЕДНИК Руске Федерације Владимир Путин одлично разуме позицију српског народа и Русија подржава договор у БиХ што је и наша политика, истакао је председник Српске Милорад Додик.

           Изразио је захвалност председнику Русије за став према српском народу изнесен у разговору са америчким новинаром Такером Карлсоном,

           Доди је навео да крајем овог месеца путује у Русију, Белорусију и Турску где ће разговарати са бројним званичницима.

           - Крајем месеца путујем у Русију, а пре тога ћу боравити у Минску. Почетком марта одлазим у Анталију где се одржава велики економски форум чији је покровитељ председник Турске Реџеп Тајип Ердоган. Верујем да ћу имати прилику да се састанем с њим, као и с многим председницима који долазе на тај економски форум - рекао је Додик.

           У марту у Републику Српску долази и премијер Мађарске Виктор Орбан, каже Додик, и најављује да ће у наредном периоду посетити неколико европских држава и разговарати са лидерима тих земаља.

           Када је реч о Русији, Додик је уверен да Владимир Путин не доприноси ескалацији сукоба, а у Украјини жели да заштити народ и спречи негативне последице деловања Запада према Русији и руском народу.

           - Ово није сукоб украјинског и руског народа. Мени је жао због тога. Запад жели да дисциплинује све овде, да нас придобије да уводимо санкције Русији. Видљиво је да они не могу да сломе Русију на тај начин - навео је Додик.

           Рекао је да председник Руске Федерације поштује друге народе и штити своју државу.

           - Могли смо да видимо да председник Путин води рачуна о својој држави. Запад је сматрао да има право на тихи начин окупирати Украјину, и да Русија нема право бранити 15 милиона Руса на том подручју - указао је Додик.

           Он је мишљења да Запад жели да притиском на Руску Федерацију допринесе њеном распаду и да створи неколико земаља које би биле лаган плен.

           - То је јасно и председнику Путину али је јасно и нама. Јасно је читавом свету да је то била првобитна намера. Зато се Русија, што сте могли и да видите, повлачила у бројним ситуацијама да не би изазвала конфликт, а била је сада притерана уза зид и морала је да реагује - истакао је Додик.

            Додао је да је Путин био игнорисан у западним медијима и да је прављена слика о њему као претњи целом свету.


 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари