Додик: Политичко Сарајево угрожава српске кадрове на нивоу БиХ - то нећемо дозволити

МИЛАН ТЕГЕЛТИЈА ИМА ПРОБЛЕМЕ ЈЕР НИЈЕ ПОСЛУШАН СДА И „МЕЂУНАРОДНОМ ФАКТОРУ“

Милан Тегелтија мета тајног праћења, снимања и монтирања

* „БиХ је очито замишљена и функционише као земља безакоња и бруталне незаконите силе коју примењује политичко Сарајево према кадру из Републике Српске уз благослов тог међународног фактора који се лицемерно залаже за владавину права... Представници Републике Српске очито немају елементарну сигурност у Сарајеву коју им гарантује Устав

* „Потпуно је невероватно да се председник ВСТС-а, као неко ко је на челу правосудног система без икаквог правног основа или судске наредбе, континуирано, системски и незаконито прати, снима, прислушкује с циљем монтирања неких садржаја који служе за то да се он уклони са позиције

_____________________________________________________________

       ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је да Република Српска неће дозволити да се њен кадар подвргава противуставним, противзаконитим и бруталним угрожавањима њихове сигурности од политичког Сарајева, уз благослов једног дела међународне заједнице и ОХР-а.

       Додик је истакао да у погледу бруталних незаконитих атака на председника Високог судског и тужилачког савета БиХ (ВСТС) Милана Тегелтију као кадра из Републике Српске у заједничким институцијама, који није послушан политикама СДА и међународног фактора, имамо прилику да видимо праву слику БиХ.

       "БиХ је очито замишљена и функционише као земља безакоња и бруталне незаконите силе коју примењује политичко Сарајево према кадру из Републике Српске уз благослов тог међународног фактора који се лицемерно залаже за владавину права", изјавио је Додик Срни замољен да прокоментарише сталне нападе на председника ВСТС-а.

       Додик је нагласио да је потпуно невероватно да се председник ВСТС-а, као неко ко је на челу правосудног система без икаквог правног основа или судске наредбе, континуирано, системски и незаконито прати, снима, прислушкује с циљем монтирања неких садржаја који служе за то да се он уклони са позиције, јер не одговара неким политикама.

Не штити га ни то што је председник Високог

судског и тужилачког савета БиХ 

       Српски члан Председништва БиХ је упитао шта онда тек раде њима, политичким представницима Републике Српске који обављају функције у Сарајеву.

       „То показује сав бесмисао БиХ као државе, а посебно бесмисао БиХ као неке правне државе у којој се поштује Устав и закони", нагласио је Додик, додавши да представници Републике Српске очито немају елементарну сигурност у Сарајеву коју им гарантује Устав.

       Указао је да има доста сличних снимака и да је јавна сцена потпуно загађена.

       „Све је то ствар правосуђа, тужилаштва и осталих институција и верујем да ће успети да врате поверење које су изгубили у јавности", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

       По његовим речима, апсолутно неприхватљиво да високопозиционирани људи користе такве ствари и упражњавају такав вокабулар.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари