Додик: Очекујем да и ново рочиште буде одложено

„СВЕ ЈЕ ТО ПОД УПРАВОМ СДА, А МАРФИ НИЈЕ ХТЕО ДА ИДЕ ДАЉЕ ПА ЈЕ РЕКАО „ОБАВЕШТАЈНА СЛУЖБА“

* Милорад ДОДИК: И пре 10 година сам оспоравао надлежност Тужилаштва и Суда БиХ и о томе разговарао и са високим представником ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон... Сада сам пристао да бих показао колико је то апсурдно и нема везе са правом, ни правичношћу јер је реч о политичком суду политичке институције

_______________________________________________________

          ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик истакао је да се предстојеће рочиште у Суду БиХ против њега вероватно неће поново одржати с обзиром на то да су неки адвокати, који је требало да буду укључени, на прошлој расправи затражили да то буде одгођено после 20. децембра, иако то судија није уважио.

          - Они су намерно ставили 20. Поново праве неку ујудруму - изјавио је Додик и додао да је то немогуће коментарисати са становишта објективности.

          - Да је објективно, да је реално и по закону, онда се то не би десило, али пошто није, тамо је свашта могуће - додао је Додик.

          Навео је да је и пре 10 година оспоравао надлежност Тужилаштва и Суда БиХ, да је о томе разговарао и са високим представником за спољну политику и безбедност ЕУ Кетрин Ештон јер је и тада у Српској било акумулирано огромно незадовољство.

          - Сада сам пристао да бих показао колико је то апсурдно и нема везе са правом, ни правичношћу - рекао је Додик, те напоменуо да је реч о политичком суду политичке институције.

           - То је под управом СДА, као што је рекао /амерички амбасадор у БиХ Мајкл/ Марфи, само није хтео да иде даље него је рекао обавештајна служба, али то је то, сви знају како је то повезано - навео је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари