Додик: Никоме не бих препоручио да прави авантуру поводом власти на нивоу БиХ – нећемо оклевати

АКО БУДЕМО ИМАЛИ ДОГОВОР – ИЋИ ЋЕМО БРЗО, АКО НЕ БУДЕ ДОГОВОРА – НЕЋЕМО ИЋИ НИКАКО“

* „Разумeо сам да су ХДЗ и "осморка" потписали споразум који се примарно односи на Федерацију БиХ. Када се то заврши, а верујем да хоће, доћи ће време да се разговара о заједничком нивоу

* Са „осморком“ партнерство за решавање проблема у БиХ, али - без уласка у коалиције

_________________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, председник СНСД, рекао је да се потписани споразум ХДЗ-а БиХ и "осморке" примарно односи на формирање власти на нивоу Федерације БиХ и да су тиме створене све околности да се та власт формира што је пре могуће.

       Он је изразио очекивање да ће у ФБиХ, након осам година, бити добијена нова Влада и да ће Српска с њом моћи да ради.

       Додик је рекао да постоји спремност за разговоре са "осморком" о заједничком нивоу власти, али да не постоји намера уласка у коалиције него само партнерство за решавање проблема.

       - Ја сам разумeо да су ХДЗ и "осморка" потписали споразум који се примарно односи на Федерацију БиХ. Када се то заврши, а верујем да хоће, доћи ће време да се разговара о заједничком нивоу - рекао је Додик.

       Он је навео да је принцип да они који формирају власт на нивоу ентитета треба да имају одраз на нивоу заједничких институција.

       Додик је рекао да је СНСД изборни победник у Републици Српској.

       - У име СНСД и коалиције Жељка Цвијановић је изабрана за члана Председништва БиХ, што је веома важно. Ми ћемо већ у четвртак, верујем, имати четири делегата /Дом народа/ што је незаобилазни фактор за формирање власти на нивоу БиХ. Не бих препоручио никоме да прави авантуру у том погледу. Ми нећемо оклијевати, а видели смо то јуче, да покушавају ови из опозиције, на неки други начин, да се докопају власти на нивоу БиХ - рекао је Додик.

       Додик је рекао да они који представљају Републику Српску у заједничким институцијама са партнерима треба да постижу договор ако је могуће, а ако није, треба енергично да бране интерес Републике Српске.

       - Ако имамо договор, идемо брзо, ако нема договора, не идемо никако. То није питање Милорада Додика или било којег појединца, то је питање позиције Републике Српске на нивоу заједничких институција - нагласио је Додик на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву.

       https://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=495126

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари