Додик: Немци су непријатељским ставовима учинили немогућим свој дијалог са Српском

„НЕМАЧКА СВОЈИМ УПЛИТАЊЕМ У СТВАРИ БиХ ПОКАЗУЈЕ ДА НИЈЕ ДОБРОНАМЕРНА“

Са изаслаником Берлина

Мануелом Сарацином

* „Изјава немачког амбасадора да је Денис Бећировић један од најважнијих саговорника Савезне Републике Немачке показује колико о самој структури БиХ нема појма. Можда је њима Бећировић важан, али у целом систему БиХ његов капацитет је такав да без друга два представника у Председништву не може ништа“

* „ОХР нема ништа са европским путем БиХ нити са европским вредностима јер је потпуна негација свих европских демократских стандарда“

* Пословање у Републици Српској није и неће бити угрожено. Институције уважавају забринутост дела привредника због примене одлуке о наjнижој плати и у наредним данима окупићемо представнике послодаваца. Биће пружена помоћ онима чије пословање ова одлука доводи у питање. Делимо њихову забринутост, али исто тако мора да постоји и свест о важности очувања домаће радне снаге“

____________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Немачка својом једностраном политиком и уплитањем у све што постоји у БиХ показује да није добронамерна према народима који овде живе, што је последица промашене политике актуелних власти у тој земљи, чији се резултати могу видети на улицама највећих немачких градова.

         - Изјава њемачког амбасадора да је Денис Бећировић један од најважнијих саговорника Савезне Републике Немачке показује колико о самој структури БиХ нема појма. Можда је њима Бећировић важан, али у целом систему БиХ његов капацитет је такав да без друга два представника у Председништву не може ништа", написао је Додик на друштвеној мрежи Икс.

         Додик је истакао да је чињеница да им је Бећировић једини саговорник јер су својим непријатељским ставовима учинили немогућим било какав дијалог са представницима Српске.

         - А ако амбасадор не зна, ево прилике да сад сазна - без Републике Српске и њених представника у БиХ се не може ништа, и било би добро да покажу поштовање према тој незаобилазној чињеници - навео је Додик.

         ОХР нема ништа са европским путем БиХ нити са европским вредностима. То је потпуна негација свих европских демократских стандарда, истакао је председник Републике Српске Милорад Додик.

         Рекао је да лажни високи представник покушава да одржи лажну причу о томе да заступа европске вредности.

         - Он не заступа никога и ништа - јасно је поручио Додик на Иксу.

         Пословање у Републици Српској није и неће бити угрожено. Институције уважавају забринутост дела привредника због примене одлуке о наjнижој плати и у наредним данима окупићемо представнике послодаваца, истакао је председник Републике Српске Милорад Додик.

         Додик је рекао да ће бити пружена помоћ онима чије пословање ова одлука доводи у питање.

         - Дешавања на глобалном плану утичу на све оно што се дешава у Српској, делимо њихову забринутост, али исто тако мора да постоји и свест о важности очувања домаће радне снаге. Ова одлука задржаће наше раднике и омогућити им достојанствен живот - навео је Додик у објави на друштвеним мрежама.

         Он је нагласио да свако мора имати услове да оствари правичну накнаду за свој рад и то је нешто што ни у пословном сектору не сме бити игнорисано.

         Додик је поручио да ће Република Српска субвенционисати оне чије пословање је угрожено, а оне који покушавају да искористе овакву ситуацију како би додатно профитирали и избегли да коректно плате свoје раднике подсјтио је да Српска и даље пружа најбоље услове за пословање.

         - Рецимо, само и овај пут да је електрична енергија у Републици Српској јефтинија него у ФБиХ за 20 одсто. Дакле, цена струје и даље је на најнижем нивоу, постоје бројне олакшице које дајемо - навео је он.

         Додик је најавио разговоре с пословном заједницом и проналажење решења.

         - Размотрићемо и ниво неопорезивог дохотка. Само немојте претити - истакао је Додик.

         Он је рекао да жели да привредници успешно послују, али да то не може ићи преко леђа радника и да популистичке изјаве које имају призвук уцене, не могу помоћи никоме.

          - Они који мисле да им је боље у ФБиХ и тиме прете, слободно им је путовање, а ми им ни претњу тиме нећемо опростити - поручио је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари