Додик: Монструозно вршљање - протесте у Србији усмеравају Британци да би срушили Вучића

МЕТОДИ И СЦЕНАРИО СУ ИСТИ КАО У СЛУЧАЈУ ПРОТЕСТА У БАЊАЛУЦИ „ПРАВДА ЗА ДАВИДА“

* Председник РС Милорад ДОДИК: Ми смо прошли нешто слично са групом "Правда за Давида" иза које је стајала опозиција у Републици Српској и британска обавештајна служба. Та служба је очигледно умешана и у ове немиле догађаје последњих дана у Србији, производећи дезинформације и страх

* Убеђен сам да су инспиратори и произвођачи и овог нереда у Србији Британци односно њихове тајне службе са својим сарадницима из Србије

* „Протести јасно говоре шта је њихов циљ, а то је искоришћавање трагедија и масовних убистава младих људи, да би посредством улице, протестима, Александар Вучић био склоњен са власти“

* Гнусне злоупотребе трагедија неће престати док се не уништи страни обавештајни епицентар у Београду

____________________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је веома јасно да се страдање деце и грађана у двије незапамћене трагедије у Србији злоупотребљава и користи за елиминисање власти председника Александра Вучића, који истрајава све ово време на српском становишту које, нажалост, увек повлачи и силне ризике и личне жртве.

         На молбу Срне да прокоментарише најновија дешавања у Србији, Додик је одговорио да је то ствар политичких процеса и да све личи на оно што је Република Српска прошла у блиској прошлости када је још неразјашњења смрт младића Давида Драгичевића из Бањалуке злоупотребљавана дужи период за обрачун са власти у Српској.

         - Ми смо прошли нешто слично са групом "Правда за Давида" иза које је стајала опозиција у Републици Српској и британска обавештајна служба. Та служба је очигледно умијешана и у ове немиле догађаје последњих дана у Србији, производећи дезинформације и страх и правећи друштвени амбијент у коме преовлађује екстремистичко понашање против актуелне власти. Убеђен сам да су инспиратори и произвођачи и овог нереда у Србији Британци односно њихове тајне службе са својим сарадницима из Србије.

         - Они су у случају "Правда за Давида" код нас, јер британске службе раде то безочно, ишли тако далеко, да је случај несрећног младића дошао до правосуђа БиХ, а све с циљем да на мене пребаце одговорност и оптуже ме за наводно саучесништво у овом трагичном догађају. Када су откривени, побјегли су из Српске, уз помоћ домаћих сарадника и тако избјегли хапшење. Уверен сам да је у Србији на сцени исти сценарио - истакао је Додик.

         Председник Српске зато сматра да без сумње иза овога што се дешава у Србији стоји британска обавештајна служба која покушава да искористи две велике трагедије у Основној школи "Владислав Рибникар" и Младеновцу како би елиминисали Вучића и његову власт.

         - Протести јасно говоре шта је њихов циљ, а то је искоришћавање трагедија и масовних убистава младих људи, да би посредством улице, протестима, Александар Вучић био склоњен са власти. Уверен сам и понављам да су и у Србији, као и код нас у Републици Српској, исти ментори - припадници британске обавештајне службе - нагласио је Додик и оценио да ове гнусне злоупотребе трагедија неће престати док се не уништи страни обавештајни епицентар у Београду.

         Додик је истакао да је монструозно вршљање страних служби по овим просторима које слично као што су и њему радиле, покушавају на Вучића да пребаце одговорност за трагична дешавања у школи " Владислав Рибникар" и Младеновцу.

         - Зато сам уверен да су ментори исти, сценарио исти и циљ исти - рушење власти и дестабилизација Србије. Било чији недужни живот и било која трагедија не могу и не смеју бити злоупотребљаване и кориштене као платформа за политички обрачун са било ким - поручио је председник Републике Српске.

          (Срна)

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари