Додик: Младић је легенда српског народа и то се не може спречити одлукама никаквог суда – ничим!

„АЛКАЛАЈ НЕМА ПРАВО ДА ГОВОРИ У ИМЕ БиХ – СРБЕ ЋЕ ПРЕД СБ УН ЗАСТУПАТИ ЈЕДИНО ВУЧИЋ“

* „Само два одсто хашких пресуда је за злочине над Србима. Након таквог понашања трибунала, народи у БиХ су још више удаљени

___________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, председавајући Председништва БиХ, говорећи о седници Савета безбедности УН, рекао је да амбасадор БиХ у УН Свен Алкалај жели неовлаштено да говори на седници, да његов наступ није легалан, ни легитиман, јер нема сагласност Председништва БиХ да то уради и да је став у таквим ситуацијама да се не обраћа.

       Додик је нагласио да "Алкалај жели да износи лажи о српском народу и Србији", да је о томе обавестио Савет безбедности, те да ће ако буде говорио то чинити у име само једне стране, муслиманске, што подрива БиХ, њену суштину и постојање.

       Што се тиче Срба и Српске, како је рекао, једини ко је овлаштен да говори за њих је председник Србије Александар Вучић.

       Додик је поновио да у Сребреници није било геноцида, да десио злочин и да је изјавио саучешће породицама свих страдалих на овим просторима.

       Он је нагласио да је трибунал у Хагу требало да казни злочине и помири народе, али да помирење народа није успело и да је понижавајуће то да је само два одсто пресуда за злочине над Србима.

       „Након оваквог понашања трибунала, народи су још више удаљени, а генерал Младић постао је легенда што се тиче српског народа и то се не може спречити никаквим одлукама суда, нити било чим", истакао је Додик.

       Жалбено веће Хашког трибунала потврдило је доживотну казну за команданта Главног штаба Војске Републике Српске Ратка Младића.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари