Додик: Марфи није амерички амбасадор у БиХ, већ само у – Федерацији БиХ

ПОРУЧИО МУ: СРПСКА ТИ НИЈЕ ДИВЉИ ЗАПАД, ОВДЕ НЕ ЖИВЕ ДИВЉА ПЛЕМЕНА НЕГО СРБИ СА СЛАВНОМ ИСТОРИЈОМ

На територијама САД  и Канаде истребљено

је 90 до 114 милиона Индијанаца

* Република Српска и српски народ нису неко ко ће седити са стране и чекати шта ће неки амерички амбасадор некоме издиктирати шта треба да урадимо, нити ће дозволити да било ко лаже и застрашује становништво Српске. Свим политичким и правним средствима сачуваћемо сувренитет Српске и БиХ

* Када из ФБиХ звецкају оружјем, када нападају и пљачкају српске повратнике, када се муџахедини слободно шетају пи БиХ и праве своје комуне, Марфи ћути, тада је и глув и слеп и нем. Шта то значи, да и ми треба да ћутимо и одобравамо да нас неко угњетава!? БиХ је, господине Марфи, државна заједница коју чине два равноправна ентитета и три конститутивна народа - Срби, Хрвати и муслимани, и ми нећемо дозволити да будемо мањина, да нас било ко угрожава, или да нам отима тероторију, па ни велика сила као што је Америка. Не дамо своје, а Ви претите колико хоћете

______________________________________________________

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да се амерички амбасадор Мајкл Марфи сваким својим иступом директно меша у унутрашње ствари земље што није посао ниједног дипломате, а поготово њега који је само амбасадор САД у ФБиХ, а не у БиХ.

         - Тај посао, морам признати, одлично ради, а што се тиче нас у Републици Српској, он није амбасадор овде, јер све што је урадио за време свог мандата урадио је на штету добрих односа Америке и Републике Српске. Он је за нас у Републици Српском један обични србомрзац и рушитељ свега доброг што је било између САД и Српске - истакао је Додик.

         Он је нагласио да је Марфијева ароганција до те мере неприхватљива да само поданици, какви постоје у ФБиХ, могу да прихвате његово понашење.

         - Република Српска и српски народ нису неко ко ће седити са стране и чекати шта ће неки амерички амбасадор некоме издиктирати шта треба да урадимо, нити ће дозволити да било ко лаже и застрашује становништво Српске. Свим политичким и правним средствима сачуваћемо сувренитет Српске и БиХ - рекао је Додик за Срну замољен да прокоментарише изјаву Марфија да "САД неће седити са стране и посматрати како председник Српске води БиХ у сукоб".

         Додик је упитао чиме то Марфи прети Републици Српској и српском народу и ко говори о било каквом сукобу?!

         - Када из ФБиХ звецкају оружјем, када нападају и пљачкају српске повратнике, када се муџахедини слободно шетају пи БиХ и праве своје комуне, Марфи ћути, тада је и глув и слеп и нем. Шта то значи, да и ми треба да ћутимо и одобравамо да нас неко угњетава!? БиХ је, господине Марфи, државна заједница коју чине два равноправна ентитета и три конститутивна народа - Срби, Хрвати и муслимани, и ми нећемо дозволити да будемо мањина, да нас било ко угрожава, или да нам отима тероторију, па ни велика сила као што је Америка. Не дамо своје, а Ви претите колико хоћете - поручио је Додик.

         Он је констатовао да је Марфи толико острашћен у својој мржњи према Србима да иде до те мере да чак тврди да у Сарајеву тече мед и млеко, у том истом Сарајеву из којег је протерано све српско, где је извршено етничко чишћење.

         - У том Сарајеву где су Зукан Хелез и Рамо Исак пример личности које Марфи жели да види у институцијама, које ће за његов рачун и у његовом интересу обављати прљаве послове и претити, застрашивати, уносити немир међу становништво. То је једина порука коју тај шарлатан, амерички амбасадор, шаље народима у БиХ и који се ко зна којим средствима и на који начин, нажалост, нашао на позицији америчког амбасадора.

         - Марфи рече и да је СДА, односно Бакир Изетбеговић лоше управљао Обавештајно-безбедносном агенцијом у Сарајеву, а ја мислио да том агенцијом управљају Американци. Верујем да нисам наиван, Марфи пере руке, сигуран сам да је на помолу нека афера - нагласио је Додик.

         Председник Српске је навео да амбасадори свугде у свету имају мисију да раде на јачању односа и сарадње двије земље, а не да је разграђују, да фаворизују један народ на штету другог, поготово не да прете.

          Он је поручио Марфију да Република Српска није дивљи запад, нити у њој живе племена, већ европски српски народ са својом славном историјом и традицијом.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари