Додик: Избацићемо СИПА из Српске ако крене да хапси по „Инцковом закону“

„ПРИЈАВА ЋАМИЛА ДУРАКОВИЋА ПРОТИВ НОВИНАРА РТРС ЈЕ  НАПАД НА СРБЕ И ИНСТИТУЦИЈЕ РС“

* „Ако СИПА крене на ту страну - наша следећа одлука биће да ће се они протерати из Републике Српске и неће моћи овде да институционално делују

____________________________________________________

       КРИВИЧНА пријава коју је председник Скупштине општине Сребреница Ћамил Дураковић поднео против новинара РТРС-а Бранимира Ђуричића због, како је навео, порицања геноцида у Сребреници, генерално представља напад на Србе и све институције на простору Српске, рекао је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

       Додик каже да иза оваквих пријава стоји намера да се новинарима забрани да мисле, говоре и информишу јавност.

       "Шта рећи, имате ситуацију да Ћамил Дураковић, представник муслимана, пријављује Србина, јер мисли да он крши неки закон који је тешко доказати. Биће интересантно гледати како је могуће да тужиоци и судије могу да прихвате на овај начин наметнуту неку правну одредбу, а да сами знају да тога нема", каже Додик.

       Додик сматра да је решење да се сви сами пријаве Тужилаштву.

       "Ја сам то синоћ урадио да ме не би пријављивали муслимани", рекао је Додик.

       Говорећи о могућим последицама по грађане Републике Српске, Додик је рекао да ће у свим полицијским станицима бити успостављени бројеви које ће грађани моћи да позову и пријаве уколико имају проблеме у вези са овим питањем, те да ће полиција бити спремна да заштити сваког грађанина Српске.

       "Уколико буде било активности СИПА по том питању, наша седећа одлука биће да ће се они протерати из Републике Српске и неће моћи овде да институционално дјелују", истакао је Додик, преноси РТРС.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари