Додик: Иза Конаковићевог позива на разговор о изменама Устава БиХ стоје Американци

„МОЖЕМО ПРИСТАТИ ДА СРПСКА У ПРЕДСЕДНИШТВО БиХ БИРА СРБИНА ИЛИ КАНДИДАТА ДРУГИХ СВОЈИХ НАРОДА“

* ДОДИК: Америка, која је најосетљивија на изборни процес, овде се меша у изборни процес. Рекао сам већ да би амбасадор (Мајкл Марфи) требало да формира своју посланичку групу па да знамо с ким разговарамо

___________________________________________________________________

         МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, рекао је данас да позив министара спољних послова БиХ Елмедина Конаковића коалиционим партнерима на нову рунду преговора о изменама Устава БиХ доживљава као директан налог америчког амбасадора у БиХ Мајкла Марфија.

         - Без икаквих консултација и напомена, Конаковић је упутио позив. Ми то доживљавамо као директан налог америчког амбасадора, јер је он у јавним иступима управо о томе говорио. Америка, која је најосетљивија на изборни процес, овде се меша у изборни процес. Рекао сам већ да би амбасадор (Мајкл Марфи) требало да формира своју посланичку групу па да знамо с ким разговарамо - рекао је Додик.

         Он је нагласио да се покушава развалити унутрашњи договор у БиХ.

          - Ми смо рекли да можемо да истрпимо одређене промене и они су се усагласили да Република Српска (у Председништво БиХ) бира Србина или представнике конститутивних и осталих народа, што омогућава да се сви могу кандидовати, што је кључно питање тих реформи. Тако исто у ФБиХ - рекао је Додик.

 

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари