Додик: Инцко Савету безбедности УН пише против Српске да би задржао своју астрономску плату

„ОН СЕ ИНФОРМИШЕ ЧИТАЊЕМ САРАЈЕВСКЕ ШТАМПЕ И ПО КАБИНЕТИМА БОШЊАЧКИХ ПОЛИТИЧАРА“

* „Валентин Инцко је бошњачки лобиста, а морао би да зна да је међународни споразум којим је настала БиХ старији од изјава Савета за имплементацију мира (ПИК) или његових произвољних тумачења и да је кршење Дејтонског споразума кривично дело“

* „Свима је јасно да Инцко добро живи оптужујући Милорада Додика и Републику Српску и да њему таква ситуација савршено одговара. Грађани и Републике Српске и ФБиХ од њега имају само штету у сваком смислу“

________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик поручио је високом представнику у БиХ Валентину Инцку да је за све године проведене у БиХ могао бар једном да прочита Дејтонски мировни споразум, у којем је, између осталог, описана и његова улога у БиХ, уместо што чита федералну штампу и информише се по кабинетима бошњачких политичара.

       „Да је то учинио, видио би да су Међународни пакт о економским социјалним и културним правима и Међународни пакт о грађанским и политичким правима дио уставног устројства БиХ јер су саставни дио Устава БиХ. Да је прочитао Устав БиХ - видeо би да управо ти документи гарантују право народа на самопредељење", рекао је Додик замољен да прокоментарише Инцкову изјаву да „ентитети постоје само на основу Устава БиХ“.

       Српски члан Председништва БиХ оцијенио је да Инцково понашање на месту високог представника, осим што је супротно Анексу 10 који га је и довео у БиХ, не доприноси ни стабилизацији ни напретку БиХ и потпуно је јасно да је Валентин Инцко свих ових година бошњачки лобиста.

       „Инцко би морао да зна да је међународни споразум којим је настала БиХ старији од изјава Савета за имплементацију мира (ПИК) или његових произвољних тумачења и да је кршење Дејтонског споразума кривично дело", нагласио је Додик.

       Што се тиче његових пристрасних и нетачних извештаја које шаље Савету безбедности УН, Додик је рекао да то није ништа ново и да је јасно да таквим извештајима он себи продужава политички живот у БиХ за астрономски високу плату коју више ни на једној тачки земљине кугле не би могао да добије.

       „Када је већ толико новца добио на рачун ничега у БиХ добро би било да већ једном почне да зарађује плату, за почетак тачном интерпретацијом Дејтонског споразума, Устава БиХ и свих конвенција које су уграђене у њега. Овако је свима јасно да Инцко добро живи оптужујући Милорада Додика и Републику Српску и да њему таква ситуација савршено одговара. Грађани и Републике Српске и ФБиХ од њега имају само штету у сваком смислу", констатовао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари