Додик: Инцко оправдава насиље над Дејтоном – високи представници ће сахранити БиХ

НАСТАВЉА ДА ОКРИВЉУЈЕ ИСКЉУЧИВО МЕНЕ, РЕПУБЛИКУ СРПСКУ И ХРВАТЕ

* „Валентин Инцко је огрезао у превари и лажи око стања у БиХ. То је човек који прима 24.000 евра месечно плату да би лагао Савету безбедности и ништа друго и не ради

* вропска унија у својих 14 препорука за БиХ тражи да се реши питање страних судија и регулише питање ОХР, док Инцко у свом извештају инсистира на томе да остану судије Уставног суда и ОХР

* „Инцко је обични преварант и зато га и држе толике године зато што вара Савет безбедности... Реализује концепцију која иде за тим да се у Савету безбедности заокружи покушај да се као кривац наведу само Република Српска и Милорад Додик

_________________________________________________________________

       СРПСКИ члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да ће високи представници сахранити БиХ, те да је последњи извештај Валентина Инцка Савету безбедности потпуно супротан чак и ономе што тражи ЕУ.

       "Европска унија у својих 14 препорука за БиХ тражи да се реши питање страних судија и регулише питање ОХР-а, док Инцко у свом извештају инсистира на томе да остану судије Уставног суда и ОХР, како би он могао да настави да прима својих 24.000 КМ, које неоправдано добија из фондова земаља које финансирају ОХР, а онда приписују да је то помоћ грађанима БиХ", рекао је Додик новинарима у Бањалуци.

       Додик је рекао да ће Инцко данас још једном лагати у Савету безбедности.

       "Он је иначе огрезао у превари и лажи око стања у БиХ. То је човек који прима 24.000 евра месечно плату да би лагао Савету безбедности и ништа друго и не ради", тврди Додик.

       Српски члан Председништва БиХ истакао је да Инцко покушава да објасни и оправда политике насиља према Дејтонском мировном споразуму и његово кршење.

       Додик сматра да Инцко покушава да и даље искључиво на Републику Српску и Хрвате у БиХ сваљује кривицу зато што не остварује политички концепт рушења Дејтонског мировног споразума и Устава БиХ који су масовно вршили његови претходници и он.

       Он је навео да је Инцко у Савету безбедности у функцији искључиво Бошњака који састављају тај извештај.

       "Највећи број тврдњи из ранијих извештаја изнесени су у медијима који се штампају у Сарајеву и у функцији су искључиво одржавања једне илузије о функционалној БиХ, коју они виде само и искључиво као централизацију. Никада нису покушали да направе БиХ функционалном на бази онога што пише у Дејтону, него су то масовно кршили и направили једну немогућу ситуацију", рекао је Додик.

       Он је навео да Инцко иде за тим да оправда неке раније политике уместо да се јасно каже да су они креирали и финансирали правосуђе за које данас тврде да ништа не ваља.

       "Прије неколико дана амбасадор Европске комисије је рекао да не добијају оно за шта дају паре. Како је могуће да они финансирају правосуђе и траже нешто да добију? Шта ми онда радимо, зашто онда наши буџети дају новац правосуђу?", упитао је Додик.

       Он је додао да иста та међународна заједница сада хоће да се мења закон о Високом судском и тужилачком савету, који су они истргли из уставног система и наметнули као антиуставно место у БиХ.

       "Наравно да нећемо гласати", поручио је Додик.

       Према његовим речима, све је то концепција која иде за тим да се у Савету безбедности заокружи и зароби покушај да се као кривац наведе само Република Српска и Милорад Додик.

       "То је превара. Инцко је обични преварант и зато га и држе толике године зато што вара Савет безбедности", додао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари