Додик: Цвијановић-Додик против опозиције биће 2:0 – она и Кришто биће добар тандем у Председништву БиХ

УВЕРЕН ЈЕ ДА ЋЕ СНСД ДОБРО ПРОЋИ И У БАЊАЛУЦИ И ДА ЋЕ У НС РС ИМАТИ ЗНАЧАЈНУ РЕЛАТИВНУ ВЕЋИНУ

* За РТРС рекао: Код Бошњака су се појавила два уједначена кандидата за Председништво БиХ – Бакир Изетбеговић и Денис Бећировић који ће морати да иду до краја, да привуку гласаче и поделе бошњачко бирачко тело. То значи да Жељко Комшић не би могао да има сигуран ресурс на који је рачунао раније, па би онда могао да прође Хрват предложен од хрватског народа - Борјана Кришто

_________________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, изјавио је да ће кандидати његове странке за појединачне функције на предстојећим општим изборима побиједити резултатом 2:0.

       Додик је рекао да не постоји изборна утакмица између њега, као кандидата СНСД-а за предсједника Републике Српске, и његових конкурената, нити између кандидата СНСД-а за српског члана Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић и њених конкурената и да се већ ту може писати 2:0.

       Он је додао да вероватно СНСД неће успети да добије већину у парламенту Републике Српске већ да ће добити значајну релативну већину што значи и да је и ту победник.

       „Тако да немам ниједан разлог за незадовољство", рекао је Додик за РТС и додао да и у Бањалуци очекује значајан резултат.

       Говорећи о Федерацији БиХ, Додик је рекао да су се код Бошњака сада појавила два уједначена кандидата – Бакир Изетбеговић и Денис Бећировић који ће морати да иду до краја, да привуку гласаче и поделе бошњачко бирачко тело.

       Он је додао да у том случају Жељко Комшић не би могао да има сигуран ресурс на који је рачунао раније, па би онда могао да прође Хрват предложен од хрватског народа - Борјана Кришто.

       "Кришто је дама коју веома добро знам, чврстo je опредељена за Дејтонски споразум и није спремна да ради било шта што би било на штету било кога, поготово не Хрвата", рекао је Додик и додао да би Цвијановићева и Кришто биле значајан тандем у Председништву БиХ.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари