Додик: ЦИК је под управом странаца, поништавање избора је - антисрпски инжењеринг

УПОЗОРИО: „ТА ОДЛУКА ЈЕ И ПРИПРЕМА ЗА НАРЕДНЕ ИЗБОРЕ И УСМЕРЕНА ЈЕ НА СЛАБЉЕЊЕ СНСД“

* „Сва српска гласачка места у Сребреници су поништена, а два бошњачка нису. Овде се ради о чистом инжењерингу. ЦИК је под чистим управљањем странаца!“

* „Не могу да пониште довољно избора у Републици Српској колико ћемо ми побиједити. Тамо гдје су Срби покушава се наметнути да Срби не поштују закон. Ово је директно у функцији политичког Сарајева. Сва изборна права у Добоју и Сребреници су поништена. Ми ћемо се жалити Суду, мада је и то безвезно, јер је то све једна структура. СНСД ће почети активности да бојкотује изборе 2022. године

_________________________________________________

       ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ  и српски члан Председништва БиХ Милорад Додик рекао је да одлука Централне изборне комисије (ЦИК) БиХ да поништи изборе у Сребреници и Добоју предстaвља чисти етнички инжењеринг, преноси РТРС.

       Истакао је да је одлука ЦИК-а срамотна.

       - Она је усмерена против Републике Српске, али је исто тако и припрема за наредне изборе, да ослаби СНСД. Сва српска гласачка места у Сребреници су поништена, а два бошњачка нису. Овде се ради о чистом инжењерингу. ЦИК је под чистим управљањем странаца - рекао је Додик који је у Добоју разговарао са градоначелником Борисом Јеринићем.

       Јеринић је као кандидат СНСД-а, чији је Додик лидер, однео побједу на изборима у овом граду.

       Поручио је да се ово није смело догодити, те додао да одлука ЦИК-а представља озбиљан преседан.

       - Град Добој је кренуо у развој. Граде се ауто-пут, болница, дворана и сада неко то жели зауставити - навео је Додик, који је и лидер СНСД-а.

       Додик је изјавио да се овдје ради о једној срамотној коалицији СДС-а и ПДП-а, односно лидера ових странака Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића.

       - Не могу да пониште довољно избора у Републици Српској колико ћемо ми победити. Тамо где су Срби покушава се наметнути да Срби не поштују закон. Ово је директно у функцији политичког Сарајева. Сва изборна права у Добоју и Сребреници су поништена. Ми ћемо се жалити Суду, мада је и то безвезно, јер је то све једна структура. СНСД ће почети активности да бојкотује изборе 2022. године - поручио је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари