Додик: ЦИК је криминализована структура изабрана мимо Устава и закона, па тако и поступа

У СЛУЧАЈУ ДОБОЈА РАДИ СЕ О ИНТЕРЕСУ ШАРОВИЋА, А ПОВОДОМ СРЕБРЕНИЦЕ – О МУСЛИМАНСКОМ“

*  Лидер СНСД Милорад ДОДИК: „Очигледно је да је реч о координацији дела међународне заједнице и неодговорних људи који су ушли у ЦИК. Али, ако ЦИК понови изборе у Добоју – још више људи ће гласати за Јеринића и СНСД

______________________________________________________

       МИЛОРАД Додик, лидер СНСД, рекао је да ће сутра бити у Добоју да би подржао тамошње структуре окупљене око СНСД-а, партије која ће, како је истакао, ако Централна изборна комисија (ЦИК) БиХ понови изборе у том граду, остварити још већи успех.

       „То боли ЦИК, јер ако их поново распишу у Добоју - онда ће видети да ће људи још више подржати Бориса Јеринића и СНСД-а”, рекао је Додик за Радио Републике Српске.

       Када је реч о Сребреници, Додик сматра да је очигледно да у томе постоји интерес муслимана, док је у Добоју интерес био Мирка Шаровића (председник СДС-а) и његових представника у ЦИК-у.

       “Не могу да верујем да неко од Срба у ЦИК проблематизује, на бази тривијалних приступа, изборе у Сребреници. Очигледно је да је ту реч о политичкој нагодби, што значи да ће СДС и ПДП проблематизовати Добој, а за узврат подржаће бошњачке странке у Сребреници”, сматра Додик.

       Он је поновио да се не може имати поверење у институције БиХ, па ни у Председништво.

       Говорећи о ЦИК-у, Додик је поновио да је то намештена и криминализована структура и да је њихов избор био мимо Устава и закона, па самим тим и поступање.

       “Очигледно је да је реч о координацији дела међународне заједнице и неодговорних људи који су ушли у ЦИК. Прије избора било је најава да ће бити проблематизовани избори у Добоју и Сребреници и да је реч о одговорним људима већ би била донесена нека одлука. Очигледно немају доказе, па моле Бога да нешто искрсне и да то искористе за санкције”, рекао је Додик.

 

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари