Додик: Чекамо вакцине које смо купили - молба братској Србији да помогне није прошење

ОДБАЦИО ТВРДЊЕ ШАРОВИЋА И БОРЕНОВИЋА ДА СЕ ВЛАСТ СРПСКЕ ОСЛАЊА НА ТУЂУ ПОМОЋ

* „Ми ништа не просимо већ молимо своју браћу да нам помогну док нама не стигне прва пошиљка вакцина коју очекујемо већ наредне седмице, а у фебруару очекујемо наставак њихове испоруке

* „Чуде ме изјава Бореновића и неистине које шири да Српска нема основну здравствену опрему. А Бореновићу је, исто као и мени, пружена сва могућа лекарска помоћ у УКЦ-у Бањалука и могао се уверити да не заостајемо за било којом здравственом установом у свету“

_____________________________________________________

       СРПСКИ члан и председавајући Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је Срни да молба Србији да додели одређену количину вакцина против вируса корона Републици Српској не значи да Српска проси, већ се бори за свој народ.

       На молбу Срне да прокоментарише изјаве Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића да се, како кажу, Република Српска ослања само на нечију помоћ, Додик је нагласио да се од њих не може ништа друго ни очекивати осим да неаргументовано критикују и нападају.

       „Волео бих да видим било шта што су они урадили или учинили за Републику Српску и свој народ. За њихову информацију, молба за помоћ од брата и пријатеља, што Србија јесте Српској не значи да просимо, а све и да је тако, за разлику од њих ја сам за свој народ спреман и да просим ако треба", истакао је Додик.

       Он је поручио да је за њега, као и за целокупно руководство Српске, здравље људи на првом месту и да је Република Српска уплатила више од шест милиона КМ за вакцине путем заједничког програма посредством институција БиХ, а те вакцине још не стижу нити има назнаке када ће стићи, додавши да је систем "Ковакс" очигледно у колапсу.

       "Ми ништа не просимо већ молимо своју браћу да нам помогну док нама не стигне прва пошиљка вакцина коју очекујемо већ наредне седмице, а у фебруару очекујемо наставак њихове испоруке", рекао је Додик.

       Он је додао да га чуде изјава Бореновића и неистине које шири да Српска нема основну здравствену опрему, а био је хоспитализован у Универзитетском клиничком центру у Бањалуци због заразе вирусом корона где је имао прилику да се увери да је наш здравстевни систем у потпуности опремљен и оспособљен.

       "Бореновићу је, исто као и мени, пружена сва могућа лекарска помоћ на УКЦ-у Бањалука и могао се уверити да не заостајемо за било којом здравственом установом у свету чији се лекари и комплетно здравствено особље грчевито боре са овим опасним вирусом и спашавају животе људи", истакао је Додик.

       Он је поручио грађанима Републике Српске да не треба да брину, да ће вакцине ускоро стићи у Српску и да ће свако ко жели бити вакцинисан.

       "У свему овоме најтужније је да смо по ко зна који пут сведоци да појединим политичарима, попут Мирка Шаровића и Бранислава Бореновића, ништа није свето, па чак ни болест и пандемија опасног вируса коју користе или боље рећи злоупотребљавају у несувисла политичка препуцавања", констатовао је Додик.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари